Yoga Varuna

YOGA VARUNA is gespecialiseerd in Ontspannende en herstellende Yogavormen, dynamische Yoga en Pilates.

Restorative Yoga (herstellende) Yoga is een Yogavorm die geen inspanning vraagt. Je lichaam wordt ondersteund door kussens en dekens, hierdoor wordt je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen. De poses worden lang aangehouden -soms wel 15 minuten-, zodat je van de ‘doe-modus’ over kunt schakelen naar de ‘zijn-modus’. De focus is op de ademhaling en lichaamsgewaarwording. Middels de houdingen activeren we het parasympatische zenuwstelsel (die zorgt voor de aanmaak van stressverlagend hormoon) zodat je optimaal kunt ontspannen.

YIN YOGAmeditatieve en ontspannende les.

 

Houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever, in het bijzonder rond het bekkengebied, schouders en de gehele wervelkolom. Het langer in Yin Yoga houdingen blijven heeft een meditatief en rustgevend effect. We oefenen in het verdiepen van de adem om zo mentale onrust en spanning in het lijf los te laten.

MERIDIAAN YOGA vitaliserende les.

Door het jaar heen volgen we de cyclus van de 5 Elementen leer volgens de Chinese geneeswijze. In elk seizoen staat het betreffende Element en bij-behorende organenpaar centraal. De les bestaat uit houdingen met meridiaan-strekkingen (Makko Ho), zelfmassage (acupressuur), ademhalingsoefeningen en meditatie.

 

VINYASA YOGA dynamische yoga.

VINYASA FLOW YOGA is een zachtere, minder zware vorm van Power Yoga. De houdingen (Asana’s) worden aan elkaar geregen (Vinyasa)in een vaststaande volgorde (YOGA SEQUENCES), en op het ritme van de ademhaling (Ujjayi).

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, (staande, zitende en liggende houdingen, balansoefeningen) om variatie binnen de flow toe te kunnen passen. We sluiten de les af met meditatie.

 

PILATES corestability.

Een pilatesles bestaat uit stabiliteitsoefeningen voor romp, bekken en schouders. Vanuit een juiste lichaamshouding en vloeiende ademhaling worden de oefeningen nauwkeurig en tot in de details uitgevoerd. Dit bewust bewegen van binnenuit gaat gepaard met concentratie en beheersing. Door regelmatig Pilates te beoefenen verbeter je onder andere stabiliteit, flexibiliteit, houding en lichaamsbewustzijn.

Yoga Varuna

Contact

Yoga Varuna
Schependomlaan 17e
6542 RL NIJMEGEN

http://www.yogavaruna.nl

0614245697

yoga

Meer yogascholen in de buurt van NIJMEGEN

 • YogaNoord

  Dorpsstraat 50
  6678BJ OOSTERHOUT
  Route (1.3 km)
 • M. Maussen, Prakt.voor Pedagogiek &Kinderyoga

  Vrouwe Udasingel 182
  6663GW LENT
  Route (1.8 km)
 • Nadi Yoga

  Cantabriestraat 21
  6663NK LENT
  Route (1.9 km)
 • Yoga bij Marloes

  Akkerwinde 9
  6663GC LENT
  Route (2 km)
 • Yoga Kula

  Bottelstraat 1-G
  6511XA NIJMEGEN
  Route (3.4 km)
 • Yoga Blossom

  Cuperstraat 26
  6681AS BEMMEL
  Route (3.4 km)

Evenementen in regio NIJMEGEN