Mauna Yoga

Welkom bij Mauna Yoga!

Mauna Yoga biedt yoga lessen, yoga workshops en massage aan.

Raja Yoga les

De lessen bij Mauna Yoga zijn gebaseerd op Raja Yoga (ook wel Koninklijke, Klassieke of Acht Stappen Yoga genoemd)

Raja Yoga gaat uit van de acht stappen van Patanjali ( de ‘vader van de Yoga’) die Yoga uiteen heeft gezet in de ‘Yoga Sutra’s’. (geschriften)

De acht stappen zijn: Yama (idealen, richtlijnen voor ons gedrag jegens anderen), Niyama (persoonlijke discipline) , Asana ( bewegingen), Pranayama (adem- of energiebeheersing), Pratyahara (terugtrekken van de zintuigen), Dharana (concentratie), Dhyana (meditatie) en Samadhi (diepe meditatie / verlichting).

In de lessen wordt gewerkt met een thema.

Hiernaast wordt er gebruik gemaakt van essentiële oliën. ( Dit wordt ook wel Aroma Yoga genoemd) Deze kunnen de Yoga beoefening verrijken en verdiepen. Ook geeft het gewoon een heerlijk spa- of wellness gevoel.

De lessen zijn relatief rustig. Er wordt geprobeerd een warme en veilige omgeving te bieden door sfeer en kleinschaligheid van de lessen. De lessen zijn voor basisgroepen, maar als je hier geen probleem mee hebt, ben je als gevorderde ook van harte welkom.

 

De lessen van Mauna Yoga worden gegeven in en rondom Langedijk, Noord- Holland. De meeste worden, net als de workshops en massage, gegeven aan de Kokkel 18 in Noord Scharwoude. Hier bevindt zich een mooi, groot pand waar Pilates Studio To Flow is gevestigd, en waar naast Pilates dus Yoga wordt aangeboden alsook wellness- en coachingsactiviteiten.

Mauna Yoga

Contact

Mauna Yoga
de Kokkel 18
1723 HX Langedijk

https://www.maunayoga.nl

0643444490

yoga