Yogalessen van Tara

Bio Tara :
Als gevoelig kind was mijn kindertijd een hele uitdaging. Hierdoor begon mijn zoektocht naar verdieping en ‘de zin van het bestaan’ al op jonge leeftijd. Ik was meer geïnteresseerd in filosofie dan in tienerboeken en voelde sterk de behoefte fysiek uitdrukking te geven aan alles wat ik ‘zag, wist en voelde’. Door omstandigheden en de tijdsgeest kon ik deze behoefte toen niet vervullen.

In de jaren die volgden heb ik mij, naast mijn werk als docente kinderverpleegkunde, verdiept in Yoga, beweging, dans, filosofie, Ayurveda en spiritualiteit. Mijn eerste aanraking met Yoga was in 1985. In 1992 volgde de eerste opleiding Hatha Yoga en vanaf dat moment tot op heden ben ik door blijven studeren.

Vanaf 1993 geef ik met veel plezier les in Yoga, dans en sport en heb ik inmiddels een geheel eigentijdse vorm van bewegen ontwikkeld. Een vorm waarin de nadruk ligt op het ontdekken van de eigen flow, bewustzijn en mogelijkheden binnen de eigen beweging.

Mijn specialisaties zijn:

  • Pilates
  • Flow Yoga
  • Yoga & dans

Ik verzorg wekelijks lessen en geef workshops en cursussen Flow Yoga. Daarnaast geef ik les in Ayurveda in beweging op de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde te Nijmegen.