Yoga voor tieners

Tara Visser

Het is niet altijd even makkelijk om een tiener te zijn. Als tiener lijkt het soms alsof je op een kermis leeft. Je gaat door opwindende, vreemde, soms hele vervelende maar vaak ook door leuke tijden heen. Het éne moment is je leven méér dan fantastisch en het volgende moment lijkt het alsof je in een nachtmerrie wakker bent geworden. Soms lijk je helemaal te weten hoe je toekomst eruit gaat zien en vaak is diezelfde toekomst aan duigen gevallen en ben je gedoemd om te mislukken. Je hersenen maken overuren en je lichaam lijkt alle, behalve de goede, kanten op te groeien.

Je bent geen kind meer, maar je bent ook nog niet volwassen.

Je ouders lijken je niet te begrijpen en de druk op school is soms niet te harden. Je ligt eruit als je geen merkkleding draagt en je bent een loser als je onvoldoende whapjes krijgt….

Je doet enorm je best om je aan te passen, maar je wilt er ook ‘niet bij horen’ en gewoon lekker helemaal jezelf zijn.

Yoga kan je daarbij helpen
Door het doen van yoga kom je in contact met jezelf en kweek je meer zelfvertrouwen waardoor je niet meer zo snel van slag bent als er iets gebeurt wat je niet had verwacht. Yoga helpt je om overzicht te houden in de wervelwind waarin je terecht bent gekomen. Daarnaast krijg je een mooi, sterk en soepel lichaam.

Yoga is eigenlijk gewoon een gezonde manier van leven.

Je leert door yoga goed te ademen en je beter te concentreren. De yogaoefeningen maken je lichaam vanbinnen schoon, soepel en sterk. Je leert sneller te ontspannen en je denken zal, na verloop van tijd, niet meer als een kermis aanvoelen.

3 leuke oefeningen voor als je hoofd tolt:

De Boom: deze oefening helpt je om meer in balans te komen. Als je gespannen en moe bent na een drukke schooldag kan deze oefening je helpen om weer snel te ontspannen.

De Boot: deze oefening masseert en versterkt je buikspieren. Als je kalm en rustig wilt worden en mooie buikspieren wilt kweken is dit de ideale oefening!

De omgekeerde Hond: deze oefening stimuleert de bloedtoevoer naar je hoofd. Als je niet meer weet wat je moet kiezen en je bent helemaal in de war helpt deze oefening om weer helder te worden in je hoofd!

Yoga is al duizenden jaren oud maar nog steeds helemaal hip en trendy! 

Lees meer: Hatha Yoga Vinyasa: video