Vervolg van: De schoonheid van Yoga in flow

Door: Tara Visser

Wij kennen allemaal wel de blijde opwinding als we dansen en ons ‘even’ helemaal laten gaan als niemand het ziet. Of dat kleine huppeltje of snelle loopje als je goed nieuws hebt ontvangen of je doel hebt bereikt. Wij kennen ook het hoofd wat zwaar wordt en gaat hangen als je overmand wordt door verdriet of zorgen. Je lichaam vertaald op dat moment wat in je leeft, je oren zijn tijdelijk gesloten voor de wens en eisen van anderen.

De innerlijke roep naar het vertellen van jouw verhaal is groter geworden dan de druk van buitenaf. Het licht van de innerlijke roerselen wil naar buiten schijnen, het wil gezien worden. Je lichaam hoort die roep en drukt zich uit. Nu mag je zijn wie je bent, nu ben je verbonden. Het denken en het voelen hebben elkaar gevonden, er is eenheid.

Je leeft jouw flow van dat moment. De stroom van de innerlijke rivier van energie, jouw flow, kan lekker doorstromen en wordt niet langer gehinderd door rotsblokken (gedachten, ideeën en oordelen) in de bedding. Je stroomt door, het water (energie) staat niet langer stil. Je bent Yoga in flow geworden.

lees ook Yoga in flow – deel 1