De meest complete yoga website van Nederland

Algemeen

Yogisan laat jou kennismaken met onderwerpen waar je inspiratie uit haalt:
Je kunt verhalen lezen, video’s bekijken, yogascholen en mindfulness trainingen zoeken, tips vinden over ayurveda en ayurvedische producten.

Heel makkelijk dus: Bezoek de site, lees de content, raak geïnspireerd!

Bij Yogisan geloven we in de kracht van verbinding. En verbinden moet volgens ons zo makkelijk mogelijk zijn.

Het activeren van een eenvoudige bedrijfspagina voor je yogaschool bieden we daarom kosteloos aan: door het gratis abonnement Starter te kiezen krijg je de rechten om jouw bedrijfspagina te beheren en kun je al profiteren van ons landelijke bereik.

Wil je meer? Dan bieden we de abonnementen Promotiepakket (€45,- per maand) en Evenementenpakket (€50,- per jaar).

Het gratis Starter-abonnement geeft je al recht op een bedrijfspagina voor jouw school of praktijk. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en meld je aan (heb je al een abonnement, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en kies of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren.
 5. Na succesvol activeren van een yogaschool verschijnen in het navigatiemenu linkjes om de school te beheren.

Yogisan is het snelst groeiende platform voor yogalifestyle. Organiseer jij een evenement dat past binnen onze thema’s yoga, ayurveda, mindfulness? Plaats dit in onze agenda en spreek meer publiek aan.

 1. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en koop één of meer credits voor evenementen
 2. Je evenement wordt direct toegevoegd aan de agenda
 3. De redactie kan je pagina nog aanpassen zodat deze aan onze voorwaarden voldoet

N.B. het is niet noodzakelijk zelf een yogaschool te hebben om evenementen te kunnen aanmaken.

Staat jouw school al op de kaart? Het gratis Starter-abonnement geeft je recht op een bedrijfspagina voor jouw school (yoga, ayurveda of mindfulness) waarmee je nog beter vindbaar wordt. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en registreer je (heb je al een account, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en selecteer of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren. (Bij een bestaande yogaschool zou deze al op de kaart zichtbaar moeten zijn)
 5. Na succesvol claimen of registreren van een yogaschool, verschijnen in de navigatie linkjes om deze school te beheren. Je school staat nu op de kaart en is hierdoor beter zichtbaar bij zoekopdrachten.

Met yoga beginnen, hoe doe je dat? Het korte antwoord: gewoon doén.

Maar wil je je eerst thuis verdiepen, dan kan dat uitstekend bij Yogisan. Wees welkom!

 • Yogascholen: bekijk een overzicht van yogascholen bij jou in de buurt en ontdek welke aansluit op jouw behoeften. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kijken naar de lestijden, de intensiteit van de lessen, en gebruikerservaringen. En kies dan een school uit voor een proefles!
 • Yoga oefeningen: bekijk yoga oefeningen en probeer ze thuis eens uit om te bekijken of yoga iets voor je is.
 • Yoga-nieuws: lees nieuws en achtergronden over yoga en ontdek hoe rijk en elegant deze wetenschap is.
 • Meld je aan voor onze nieuwsbrief: ontvang maandelijks onze mailing met nieuws en acties.
 • Like ons op Facebook: bekijk dagelijks updates op je timeline uit de wereld van yoga, ayurveda en mindfulness.

Je kan jezelf behoorlijk tegenkomen op de yogamat. Weerstanden van lichaam en geest kunnen het soms moeilijk maken om voldoening te halen uit je practice, of je ‘lekker in balans’ te voelen. Sommige yoga houdingen of -oefeningen kunnen gewoonweg pittig zijn! Wanneer yoga een kwestie van volhouden wordt, zijn er zeker manieren om hier mee om te gaan:

 • Adem: ook kunnen ontspannen tijdens moeilijke oefeningen valt of staat met een goede ademhaling. Adem je kort en hoog, dan verkramp je sneller en zul je de houding ook eerder als ‘volhouden’ ervaren. Probeer bewust te worden hoe je ademhaalt, dit is de sleutel tot een meer ontspannen yoga practice.
 • Wees lief: ieder heeft zijn eigen lichaam en zijn eigen grenzen, wanneer jouw lijf zegt dat het even genoeg is, hoef je jezelf niet te kwellen of door pijn heen te forceren: bedenk dat het ok is waar je ook bent, of doe desnoods een stapje terug. Alles op z’n tijd.
 • Practice, practice, practice: door regelmatig, liefst 2 keer of vaker per week, yoga te beoefenen zul je merken dat het je minder moeite gaat kosten. Juist door vol te houden, verdwijnt het gevoel van ‘moeten volhouden’. En bedenk dat geen yoga practice op de andere lijkt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie… Laat dat een geruststelling zijn.

Bekijk meer

Heb je per ongeluk een (verkeerde) yogaschool geactiveerd en wil je deze verwijderen van je account? Geen zorgen! De beheerder van deze website kan je helpen met het deactiveren van de school.

Neem hiervoor contact met ons op. We verwijderen de school van je account en je ontvangt hiervan bericht.

Yogisan wordt gemaakt door een gevarieerd team professionals, met hart voor gezondheid en liefde voor onze drie thema’s: yoga, ayurveda en mindfulness. 

De mensen achter Yogisan ervaren zelf dagelijks de voordelen van yoga, ayurveda en mindfulness en zijn enthousiast om hun ervaring met je te delen.

Bekijk meer

Ayurveda wordt ook wel de wetenschap van het leven genoemd. Het is een duizenden jaren oud systeem van kennis over hoe je gezond blijft. Heel praktisch, eenvoudig en nog steeds actueel. 

De ayurvedische wijsheid kan ons helpen de juiste keuzes te maken over voeding en verzorging van lichaam en geest.

Wil jij aan de slag met ayurveda? Wij helpen je op weg. Met duidelijke tips, adviezen en recepten.

Bekijk meer

Mindfulness (MBSR – ‘mindfulness-based stress reduction’) is een methode om door open aandacht het huidige moment bewuster te ervaren.

Mindfulness werd eind jaren zeventig ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair-bioloog Jon Kabat-Zinn. Kabat-Zinn liet zich inspireren door het boeddhisme, met name de inzichtsmeditaties van de Vipassana-stroming. De ‘bodyscan’, een bekende mindfulness meditatie, komt oorspronkelijk ook voort uit die traditie.

Mindfulness is sterk wetenschappelijk georiënteerd; de werking van het brein bij meditaties wordt van begin af aan grondig onderzocht. En de feiten liegen er niet om: keer op keer blijkt dat mindfulness werkt: het vermindert stress, helpt bij slaapproblemen, angsten en depressie. En de lijst gaat door. Mindfulness trainingen worden inmiddels door vele ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed.

Kabat-Zinn omschreef mindfulness zelf als volgt: ‘Mindfulness is bewustzijn dat ontstaat wanneer je gerichte, niet-oordelende aandacht vestigt op het huidige moment. Het gaat om het weten wat er in jezelf omgaat.’

Bekijk meer

 

Wie in de ayurveda duikt, maakt kennis met een nieuwe term: dosha’s. 

Er zijn drie doshas: vata, pitta en kapha. Ayurveda ziet de drie dosha’s als belangrijke en intelligente steunpilaren voor ons biologische systeem: ze helpen bij het reguleren van onze fysiologie.

Ze beschermen je als daarbij wat mis gaat, of invloeden van buitenaf een inbreuk zouden kunnen doen op onze vitale weefsels. Het zorgen voor een goed evenwicht van die dosha’s – ofwel managers van ons systeem – is een prioriteit in ayurveda.

Bekijk meer

Het korte antwoord: samen staan we sterk.

Door je yogaschool (of praktijk voor mindfulness/ayurveda) te activeren heb je toegang tot je eigen bedrijfspagina bij Yogisan.nl.

Hiermee profiteer je meteen van het landelijke bereik van de snelst groeiende website voor yoga, ayurveda en mindfulness. Want yogisan.nl wordt steeds beter vindbaar in de zoekmachines, en daarmee ook de bedrijfspagina’s die bij ons actief zijn.

Dus hoe meer scholen hun pagina activeren, des te meer profiteren we van elkaar. Yogisan wil leraren en leerlingen verbinden. Samen staan we sterk.

Zijn de contactgegevens van je school op onze website niet meer actueel? Stuur ons een bericht en wij passen ze aan. Vermeld de naam van de school en de aan te passen gegevens.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Wanneer je je yogaschool hebt geactiveerd, wordt het mogelijk je bedrijfspagina te beheren.

 1. Log in via de groene knop bovenaan het scherm
 2. Kies in Mijn Account in het navigatiemenu voor een van de beheermogelijkheden voor bedrijfspagina’s
 3. Wijzig hier je gegevens
 4. Na een controle door de redactie worden je wijzigingen live gezet

Al bij een gratis account op Yogisan heb je recht op korting op yoga- en ayurvedaproducten.

 • Als abonnee van Yogisan ontvang je exclusieve korting op de aanschaf van ayurveda- en yogaproducten op Ayurorder.nl.
 • De korting geldt zolang je abonnee bent bij Yogisan.
 • Om de korting te krijgen gebruik je bij aankoop op www.ayurorder.nl de kortingscode, die je hebt ontvangen in de bevestigingsmail na aanschaf van je abonnement.
meld je aan voor een gratis abonnement

Yoga

Yogisan laat jou kennismaken met onderwerpen waar je inspiratie uit haalt:
Je kunt verhalen lezen, video’s bekijken, yogascholen en mindfulness trainingen zoeken, tips vinden over ayurveda en ayurvedische producten.

Heel makkelijk dus: Bezoek de site, lees de content, raak geïnspireerd!

Bij Yogisan geloven we in de kracht van verbinding. En verbinden moet volgens ons zo makkelijk mogelijk zijn.

Het activeren van een eenvoudige bedrijfspagina voor je yogaschool bieden we daarom kosteloos aan: door het gratis abonnement Starter te kiezen krijg je de rechten om jouw bedrijfspagina te beheren en kun je al profiteren van ons landelijke bereik.

Wil je meer? Dan bieden we de abonnementen Promotiepakket (€45,- per maand) en Evenementenpakket (€50,- per jaar).

Het gratis Starter-abonnement geeft je al recht op een bedrijfspagina voor jouw school of praktijk. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en meld je aan (heb je al een abonnement, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en kies of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren.
 5. Na succesvol activeren van een yogaschool verschijnen in het navigatiemenu linkjes om de school te beheren.

Yogisan is het snelst groeiende platform voor yogalifestyle. Organiseer jij een evenement dat past binnen onze thema’s yoga, ayurveda, mindfulness? Plaats dit in onze agenda en spreek meer publiek aan.

 1. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en koop één of meer credits voor evenementen
 2. Je evenement wordt direct toegevoegd aan de agenda
 3. De redactie kan je pagina nog aanpassen zodat deze aan onze voorwaarden voldoet

N.B. het is niet noodzakelijk zelf een yogaschool te hebben om evenementen te kunnen aanmaken.

Staat jouw school al op de kaart? Het gratis Starter-abonnement geeft je recht op een bedrijfspagina voor jouw school (yoga, ayurveda of mindfulness) waarmee je nog beter vindbaar wordt. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en registreer je (heb je al een account, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en selecteer of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren. (Bij een bestaande yogaschool zou deze al op de kaart zichtbaar moeten zijn)
 5. Na succesvol claimen of registreren van een yogaschool, verschijnen in de navigatie linkjes om deze school te beheren. Je school staat nu op de kaart en is hierdoor beter zichtbaar bij zoekopdrachten.

Met yoga beginnen, hoe doe je dat? Het korte antwoord: gewoon doén.

Maar wil je je eerst thuis verdiepen, dan kan dat uitstekend bij Yogisan. Wees welkom!

 • Yogascholen: bekijk een overzicht van yogascholen bij jou in de buurt en ontdek welke aansluit op jouw behoeften. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kijken naar de lestijden, de intensiteit van de lessen, en gebruikerservaringen. En kies dan een school uit voor een proefles!
 • Yoga oefeningen: bekijk yoga oefeningen en probeer ze thuis eens uit om te bekijken of yoga iets voor je is.
 • Yoga-nieuws: lees nieuws en achtergronden over yoga en ontdek hoe rijk en elegant deze wetenschap is.
 • Meld je aan voor onze nieuwsbrief: ontvang maandelijks onze mailing met nieuws en acties.
 • Like ons op Facebook: bekijk dagelijks updates op je timeline uit de wereld van yoga, ayurveda en mindfulness.

Je kan jezelf behoorlijk tegenkomen op de yogamat. Weerstanden van lichaam en geest kunnen het soms moeilijk maken om voldoening te halen uit je practice, of je ‘lekker in balans’ te voelen. Sommige yoga houdingen of -oefeningen kunnen gewoonweg pittig zijn! Wanneer yoga een kwestie van volhouden wordt, zijn er zeker manieren om hier mee om te gaan:

 • Adem: ook kunnen ontspannen tijdens moeilijke oefeningen valt of staat met een goede ademhaling. Adem je kort en hoog, dan verkramp je sneller en zul je de houding ook eerder als ‘volhouden’ ervaren. Probeer bewust te worden hoe je ademhaalt, dit is de sleutel tot een meer ontspannen yoga practice.
 • Wees lief: ieder heeft zijn eigen lichaam en zijn eigen grenzen, wanneer jouw lijf zegt dat het even genoeg is, hoef je jezelf niet te kwellen of door pijn heen te forceren: bedenk dat het ok is waar je ook bent, of doe desnoods een stapje terug. Alles op z’n tijd.
 • Practice, practice, practice: door regelmatig, liefst 2 keer of vaker per week, yoga te beoefenen zul je merken dat het je minder moeite gaat kosten. Juist door vol te houden, verdwijnt het gevoel van ‘moeten volhouden’. En bedenk dat geen yoga practice op de andere lijkt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie… Laat dat een geruststelling zijn.

Bekijk meer

Heb je per ongeluk een (verkeerde) yogaschool geactiveerd en wil je deze verwijderen van je account? Geen zorgen! De beheerder van deze website kan je helpen met het deactiveren van de school.

Neem hiervoor contact met ons op. We verwijderen de school van je account en je ontvangt hiervan bericht.

Yogisan wordt gemaakt door een gevarieerd team professionals, met hart voor gezondheid en liefde voor onze drie thema’s: yoga, ayurveda en mindfulness. 

De mensen achter Yogisan ervaren zelf dagelijks de voordelen van yoga, ayurveda en mindfulness en zijn enthousiast om hun ervaring met je te delen.

Bekijk meer

Ayurveda wordt ook wel de wetenschap van het leven genoemd. Het is een duizenden jaren oud systeem van kennis over hoe je gezond blijft. Heel praktisch, eenvoudig en nog steeds actueel. 

De ayurvedische wijsheid kan ons helpen de juiste keuzes te maken over voeding en verzorging van lichaam en geest.

Wil jij aan de slag met ayurveda? Wij helpen je op weg. Met duidelijke tips, adviezen en recepten.

Bekijk meer

Mindfulness (MBSR – ‘mindfulness-based stress reduction’) is een methode om door open aandacht het huidige moment bewuster te ervaren.

Mindfulness werd eind jaren zeventig ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair-bioloog Jon Kabat-Zinn. Kabat-Zinn liet zich inspireren door het boeddhisme, met name de inzichtsmeditaties van de Vipassana-stroming. De ‘bodyscan’, een bekende mindfulness meditatie, komt oorspronkelijk ook voort uit die traditie.

Mindfulness is sterk wetenschappelijk georiënteerd; de werking van het brein bij meditaties wordt van begin af aan grondig onderzocht. En de feiten liegen er niet om: keer op keer blijkt dat mindfulness werkt: het vermindert stress, helpt bij slaapproblemen, angsten en depressie. En de lijst gaat door. Mindfulness trainingen worden inmiddels door vele ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed.

Kabat-Zinn omschreef mindfulness zelf als volgt: ‘Mindfulness is bewustzijn dat ontstaat wanneer je gerichte, niet-oordelende aandacht vestigt op het huidige moment. Het gaat om het weten wat er in jezelf omgaat.’

Bekijk meer

 

Wie in de ayurveda duikt, maakt kennis met een nieuwe term: dosha’s. 

Er zijn drie doshas: vata, pitta en kapha. Ayurveda ziet de drie dosha’s als belangrijke en intelligente steunpilaren voor ons biologische systeem: ze helpen bij het reguleren van onze fysiologie.

Ze beschermen je als daarbij wat mis gaat, of invloeden van buitenaf een inbreuk zouden kunnen doen op onze vitale weefsels. Het zorgen voor een goed evenwicht van die dosha’s – ofwel managers van ons systeem – is een prioriteit in ayurveda.

Bekijk meer

Het korte antwoord: samen staan we sterk.

Door je yogaschool (of praktijk voor mindfulness/ayurveda) te activeren heb je toegang tot je eigen bedrijfspagina bij Yogisan.nl.

Hiermee profiteer je meteen van het landelijke bereik van de snelst groeiende website voor yoga, ayurveda en mindfulness. Want yogisan.nl wordt steeds beter vindbaar in de zoekmachines, en daarmee ook de bedrijfspagina’s die bij ons actief zijn.

Dus hoe meer scholen hun pagina activeren, des te meer profiteren we van elkaar. Yogisan wil leraren en leerlingen verbinden. Samen staan we sterk.

Zijn de contactgegevens van je school op onze website niet meer actueel? Stuur ons een bericht en wij passen ze aan. Vermeld de naam van de school en de aan te passen gegevens.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Wanneer je je yogaschool hebt geactiveerd, wordt het mogelijk je bedrijfspagina te beheren.

 1. Log in via de groene knop bovenaan het scherm
 2. Kies in Mijn Account in het navigatiemenu voor een van de beheermogelijkheden voor bedrijfspagina’s
 3. Wijzig hier je gegevens
 4. Na een controle door de redactie worden je wijzigingen live gezet

Al bij een gratis account op Yogisan heb je recht op korting op yoga- en ayurvedaproducten.

 • Als abonnee van Yogisan ontvang je exclusieve korting op de aanschaf van ayurveda- en yogaproducten op Ayurorder.nl.
 • De korting geldt zolang je abonnee bent bij Yogisan.
 • Om de korting te krijgen gebruik je bij aankoop op www.ayurorder.nl de kortingscode, die je hebt ontvangen in de bevestigingsmail na aanschaf van je abonnement.
meld je aan voor een gratis abonnement

Ayurveda

Yogisan laat jou kennismaken met onderwerpen waar je inspiratie uit haalt:
Je kunt verhalen lezen, video’s bekijken, yogascholen en mindfulness trainingen zoeken, tips vinden over ayurveda en ayurvedische producten.

Heel makkelijk dus: Bezoek de site, lees de content, raak geïnspireerd!

Bij Yogisan geloven we in de kracht van verbinding. En verbinden moet volgens ons zo makkelijk mogelijk zijn.

Het activeren van een eenvoudige bedrijfspagina voor je yogaschool bieden we daarom kosteloos aan: door het gratis abonnement Starter te kiezen krijg je de rechten om jouw bedrijfspagina te beheren en kun je al profiteren van ons landelijke bereik.

Wil je meer? Dan bieden we de abonnementen Promotiepakket (€45,- per maand) en Evenementenpakket (€50,- per jaar).

Het gratis Starter-abonnement geeft je al recht op een bedrijfspagina voor jouw school of praktijk. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en meld je aan (heb je al een abonnement, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en kies of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren.
 5. Na succesvol activeren van een yogaschool verschijnen in het navigatiemenu linkjes om de school te beheren.

Yogisan is het snelst groeiende platform voor yogalifestyle. Organiseer jij een evenement dat past binnen onze thema’s yoga, ayurveda, mindfulness? Plaats dit in onze agenda en spreek meer publiek aan.

 1. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en koop één of meer credits voor evenementen
 2. Je evenement wordt direct toegevoegd aan de agenda
 3. De redactie kan je pagina nog aanpassen zodat deze aan onze voorwaarden voldoet

N.B. het is niet noodzakelijk zelf een yogaschool te hebben om evenementen te kunnen aanmaken.

Staat jouw school al op de kaart? Het gratis Starter-abonnement geeft je recht op een bedrijfspagina voor jouw school (yoga, ayurveda of mindfulness) waarmee je nog beter vindbaar wordt. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en registreer je (heb je al een account, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en selecteer of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren. (Bij een bestaande yogaschool zou deze al op de kaart zichtbaar moeten zijn)
 5. Na succesvol claimen of registreren van een yogaschool, verschijnen in de navigatie linkjes om deze school te beheren. Je school staat nu op de kaart en is hierdoor beter zichtbaar bij zoekopdrachten.

Met yoga beginnen, hoe doe je dat? Het korte antwoord: gewoon doén.

Maar wil je je eerst thuis verdiepen, dan kan dat uitstekend bij Yogisan. Wees welkom!

 • Yogascholen: bekijk een overzicht van yogascholen bij jou in de buurt en ontdek welke aansluit op jouw behoeften. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kijken naar de lestijden, de intensiteit van de lessen, en gebruikerservaringen. En kies dan een school uit voor een proefles!
 • Yoga oefeningen: bekijk yoga oefeningen en probeer ze thuis eens uit om te bekijken of yoga iets voor je is.
 • Yoga-nieuws: lees nieuws en achtergronden over yoga en ontdek hoe rijk en elegant deze wetenschap is.
 • Meld je aan voor onze nieuwsbrief: ontvang maandelijks onze mailing met nieuws en acties.
 • Like ons op Facebook: bekijk dagelijks updates op je timeline uit de wereld van yoga, ayurveda en mindfulness.

Je kan jezelf behoorlijk tegenkomen op de yogamat. Weerstanden van lichaam en geest kunnen het soms moeilijk maken om voldoening te halen uit je practice, of je ‘lekker in balans’ te voelen. Sommige yoga houdingen of -oefeningen kunnen gewoonweg pittig zijn! Wanneer yoga een kwestie van volhouden wordt, zijn er zeker manieren om hier mee om te gaan:

 • Adem: ook kunnen ontspannen tijdens moeilijke oefeningen valt of staat met een goede ademhaling. Adem je kort en hoog, dan verkramp je sneller en zul je de houding ook eerder als ‘volhouden’ ervaren. Probeer bewust te worden hoe je ademhaalt, dit is de sleutel tot een meer ontspannen yoga practice.
 • Wees lief: ieder heeft zijn eigen lichaam en zijn eigen grenzen, wanneer jouw lijf zegt dat het even genoeg is, hoef je jezelf niet te kwellen of door pijn heen te forceren: bedenk dat het ok is waar je ook bent, of doe desnoods een stapje terug. Alles op z’n tijd.
 • Practice, practice, practice: door regelmatig, liefst 2 keer of vaker per week, yoga te beoefenen zul je merken dat het je minder moeite gaat kosten. Juist door vol te houden, verdwijnt het gevoel van ‘moeten volhouden’. En bedenk dat geen yoga practice op de andere lijkt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie… Laat dat een geruststelling zijn.

Bekijk meer

Heb je per ongeluk een (verkeerde) yogaschool geactiveerd en wil je deze verwijderen van je account? Geen zorgen! De beheerder van deze website kan je helpen met het deactiveren van de school.

Neem hiervoor contact met ons op. We verwijderen de school van je account en je ontvangt hiervan bericht.

Yogisan wordt gemaakt door een gevarieerd team professionals, met hart voor gezondheid en liefde voor onze drie thema’s: yoga, ayurveda en mindfulness. 

De mensen achter Yogisan ervaren zelf dagelijks de voordelen van yoga, ayurveda en mindfulness en zijn enthousiast om hun ervaring met je te delen.

Bekijk meer

Ayurveda wordt ook wel de wetenschap van het leven genoemd. Het is een duizenden jaren oud systeem van kennis over hoe je gezond blijft. Heel praktisch, eenvoudig en nog steeds actueel. 

De ayurvedische wijsheid kan ons helpen de juiste keuzes te maken over voeding en verzorging van lichaam en geest.

Wil jij aan de slag met ayurveda? Wij helpen je op weg. Met duidelijke tips, adviezen en recepten.

Bekijk meer

Mindfulness (MBSR – ‘mindfulness-based stress reduction’) is een methode om door open aandacht het huidige moment bewuster te ervaren.

Mindfulness werd eind jaren zeventig ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair-bioloog Jon Kabat-Zinn. Kabat-Zinn liet zich inspireren door het boeddhisme, met name de inzichtsmeditaties van de Vipassana-stroming. De ‘bodyscan’, een bekende mindfulness meditatie, komt oorspronkelijk ook voort uit die traditie.

Mindfulness is sterk wetenschappelijk georiënteerd; de werking van het brein bij meditaties wordt van begin af aan grondig onderzocht. En de feiten liegen er niet om: keer op keer blijkt dat mindfulness werkt: het vermindert stress, helpt bij slaapproblemen, angsten en depressie. En de lijst gaat door. Mindfulness trainingen worden inmiddels door vele ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed.

Kabat-Zinn omschreef mindfulness zelf als volgt: ‘Mindfulness is bewustzijn dat ontstaat wanneer je gerichte, niet-oordelende aandacht vestigt op het huidige moment. Het gaat om het weten wat er in jezelf omgaat.’

Bekijk meer

 

Wie in de ayurveda duikt, maakt kennis met een nieuwe term: dosha’s. 

Er zijn drie doshas: vata, pitta en kapha. Ayurveda ziet de drie dosha’s als belangrijke en intelligente steunpilaren voor ons biologische systeem: ze helpen bij het reguleren van onze fysiologie.

Ze beschermen je als daarbij wat mis gaat, of invloeden van buitenaf een inbreuk zouden kunnen doen op onze vitale weefsels. Het zorgen voor een goed evenwicht van die dosha’s – ofwel managers van ons systeem – is een prioriteit in ayurveda.

Bekijk meer

Het korte antwoord: samen staan we sterk.

Door je yogaschool (of praktijk voor mindfulness/ayurveda) te activeren heb je toegang tot je eigen bedrijfspagina bij Yogisan.nl.

Hiermee profiteer je meteen van het landelijke bereik van de snelst groeiende website voor yoga, ayurveda en mindfulness. Want yogisan.nl wordt steeds beter vindbaar in de zoekmachines, en daarmee ook de bedrijfspagina’s die bij ons actief zijn.

Dus hoe meer scholen hun pagina activeren, des te meer profiteren we van elkaar. Yogisan wil leraren en leerlingen verbinden. Samen staan we sterk.

Zijn de contactgegevens van je school op onze website niet meer actueel? Stuur ons een bericht en wij passen ze aan. Vermeld de naam van de school en de aan te passen gegevens.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Wanneer je je yogaschool hebt geactiveerd, wordt het mogelijk je bedrijfspagina te beheren.

 1. Log in via de groene knop bovenaan het scherm
 2. Kies in Mijn Account in het navigatiemenu voor een van de beheermogelijkheden voor bedrijfspagina’s
 3. Wijzig hier je gegevens
 4. Na een controle door de redactie worden je wijzigingen live gezet

Al bij een gratis account op Yogisan heb je recht op korting op yoga- en ayurvedaproducten.

 • Als abonnee van Yogisan ontvang je exclusieve korting op de aanschaf van ayurveda- en yogaproducten op Ayurorder.nl.
 • De korting geldt zolang je abonnee bent bij Yogisan.
 • Om de korting te krijgen gebruik je bij aankoop op www.ayurorder.nl de kortingscode, die je hebt ontvangen in de bevestigingsmail na aanschaf van je abonnement.
meld je aan voor een gratis abonnement

Mindfulness

Yogisan laat jou kennismaken met onderwerpen waar je inspiratie uit haalt:
Je kunt verhalen lezen, video’s bekijken, yogascholen en mindfulness trainingen zoeken, tips vinden over ayurveda en ayurvedische producten.

Heel makkelijk dus: Bezoek de site, lees de content, raak geïnspireerd!

Bij Yogisan geloven we in de kracht van verbinding. En verbinden moet volgens ons zo makkelijk mogelijk zijn.

Het activeren van een eenvoudige bedrijfspagina voor je yogaschool bieden we daarom kosteloos aan: door het gratis abonnement Starter te kiezen krijg je de rechten om jouw bedrijfspagina te beheren en kun je al profiteren van ons landelijke bereik.

Wil je meer? Dan bieden we de abonnementen Promotiepakket (€45,- per maand) en Evenementenpakket (€50,- per jaar).

Het gratis Starter-abonnement geeft je al recht op een bedrijfspagina voor jouw school of praktijk. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en meld je aan (heb je al een abonnement, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en kies of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren.
 5. Na succesvol activeren van een yogaschool verschijnen in het navigatiemenu linkjes om de school te beheren.

Yogisan is het snelst groeiende platform voor yogalifestyle. Organiseer jij een evenement dat past binnen onze thema’s yoga, ayurveda, mindfulness? Plaats dit in onze agenda en spreek meer publiek aan.

 1. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en koop één of meer credits voor evenementen
 2. Je evenement wordt direct toegevoegd aan de agenda
 3. De redactie kan je pagina nog aanpassen zodat deze aan onze voorwaarden voldoet

N.B. het is niet noodzakelijk zelf een yogaschool te hebben om evenementen te kunnen aanmaken.

Staat jouw school al op de kaart? Het gratis Starter-abonnement geeft je recht op een bedrijfspagina voor jouw school (yoga, ayurveda of mindfulness) waarmee je nog beter vindbaar wordt. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en registreer je (heb je al een account, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en selecteer of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren. (Bij een bestaande yogaschool zou deze al op de kaart zichtbaar moeten zijn)
 5. Na succesvol claimen of registreren van een yogaschool, verschijnen in de navigatie linkjes om deze school te beheren. Je school staat nu op de kaart en is hierdoor beter zichtbaar bij zoekopdrachten.

Met yoga beginnen, hoe doe je dat? Het korte antwoord: gewoon doén.

Maar wil je je eerst thuis verdiepen, dan kan dat uitstekend bij Yogisan. Wees welkom!

 • Yogascholen: bekijk een overzicht van yogascholen bij jou in de buurt en ontdek welke aansluit op jouw behoeften. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kijken naar de lestijden, de intensiteit van de lessen, en gebruikerservaringen. En kies dan een school uit voor een proefles!
 • Yoga oefeningen: bekijk yoga oefeningen en probeer ze thuis eens uit om te bekijken of yoga iets voor je is.
 • Yoga-nieuws: lees nieuws en achtergronden over yoga en ontdek hoe rijk en elegant deze wetenschap is.
 • Meld je aan voor onze nieuwsbrief: ontvang maandelijks onze mailing met nieuws en acties.
 • Like ons op Facebook: bekijk dagelijks updates op je timeline uit de wereld van yoga, ayurveda en mindfulness.

Je kan jezelf behoorlijk tegenkomen op de yogamat. Weerstanden van lichaam en geest kunnen het soms moeilijk maken om voldoening te halen uit je practice, of je ‘lekker in balans’ te voelen. Sommige yoga houdingen of -oefeningen kunnen gewoonweg pittig zijn! Wanneer yoga een kwestie van volhouden wordt, zijn er zeker manieren om hier mee om te gaan:

 • Adem: ook kunnen ontspannen tijdens moeilijke oefeningen valt of staat met een goede ademhaling. Adem je kort en hoog, dan verkramp je sneller en zul je de houding ook eerder als ‘volhouden’ ervaren. Probeer bewust te worden hoe je ademhaalt, dit is de sleutel tot een meer ontspannen yoga practice.
 • Wees lief: ieder heeft zijn eigen lichaam en zijn eigen grenzen, wanneer jouw lijf zegt dat het even genoeg is, hoef je jezelf niet te kwellen of door pijn heen te forceren: bedenk dat het ok is waar je ook bent, of doe desnoods een stapje terug. Alles op z’n tijd.
 • Practice, practice, practice: door regelmatig, liefst 2 keer of vaker per week, yoga te beoefenen zul je merken dat het je minder moeite gaat kosten. Juist door vol te houden, verdwijnt het gevoel van ‘moeten volhouden’. En bedenk dat geen yoga practice op de andere lijkt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie… Laat dat een geruststelling zijn.

Bekijk meer

Heb je per ongeluk een (verkeerde) yogaschool geactiveerd en wil je deze verwijderen van je account? Geen zorgen! De beheerder van deze website kan je helpen met het deactiveren van de school.

Neem hiervoor contact met ons op. We verwijderen de school van je account en je ontvangt hiervan bericht.

Yogisan wordt gemaakt door een gevarieerd team professionals, met hart voor gezondheid en liefde voor onze drie thema’s: yoga, ayurveda en mindfulness. 

De mensen achter Yogisan ervaren zelf dagelijks de voordelen van yoga, ayurveda en mindfulness en zijn enthousiast om hun ervaring met je te delen.

Bekijk meer

Ayurveda wordt ook wel de wetenschap van het leven genoemd. Het is een duizenden jaren oud systeem van kennis over hoe je gezond blijft. Heel praktisch, eenvoudig en nog steeds actueel. 

De ayurvedische wijsheid kan ons helpen de juiste keuzes te maken over voeding en verzorging van lichaam en geest.

Wil jij aan de slag met ayurveda? Wij helpen je op weg. Met duidelijke tips, adviezen en recepten.

Bekijk meer

Mindfulness (MBSR – ‘mindfulness-based stress reduction’) is een methode om door open aandacht het huidige moment bewuster te ervaren.

Mindfulness werd eind jaren zeventig ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair-bioloog Jon Kabat-Zinn. Kabat-Zinn liet zich inspireren door het boeddhisme, met name de inzichtsmeditaties van de Vipassana-stroming. De ‘bodyscan’, een bekende mindfulness meditatie, komt oorspronkelijk ook voort uit die traditie.

Mindfulness is sterk wetenschappelijk georiënteerd; de werking van het brein bij meditaties wordt van begin af aan grondig onderzocht. En de feiten liegen er niet om: keer op keer blijkt dat mindfulness werkt: het vermindert stress, helpt bij slaapproblemen, angsten en depressie. En de lijst gaat door. Mindfulness trainingen worden inmiddels door vele ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed.

Kabat-Zinn omschreef mindfulness zelf als volgt: ‘Mindfulness is bewustzijn dat ontstaat wanneer je gerichte, niet-oordelende aandacht vestigt op het huidige moment. Het gaat om het weten wat er in jezelf omgaat.’

Bekijk meer

 

Wie in de ayurveda duikt, maakt kennis met een nieuwe term: dosha’s. 

Er zijn drie doshas: vata, pitta en kapha. Ayurveda ziet de drie dosha’s als belangrijke en intelligente steunpilaren voor ons biologische systeem: ze helpen bij het reguleren van onze fysiologie.

Ze beschermen je als daarbij wat mis gaat, of invloeden van buitenaf een inbreuk zouden kunnen doen op onze vitale weefsels. Het zorgen voor een goed evenwicht van die dosha’s – ofwel managers van ons systeem – is een prioriteit in ayurveda.

Bekijk meer

Het korte antwoord: samen staan we sterk.

Door je yogaschool (of praktijk voor mindfulness/ayurveda) te activeren heb je toegang tot je eigen bedrijfspagina bij Yogisan.nl.

Hiermee profiteer je meteen van het landelijke bereik van de snelst groeiende website voor yoga, ayurveda en mindfulness. Want yogisan.nl wordt steeds beter vindbaar in de zoekmachines, en daarmee ook de bedrijfspagina’s die bij ons actief zijn.

Dus hoe meer scholen hun pagina activeren, des te meer profiteren we van elkaar. Yogisan wil leraren en leerlingen verbinden. Samen staan we sterk.

Zijn de contactgegevens van je school op onze website niet meer actueel? Stuur ons een bericht en wij passen ze aan. Vermeld de naam van de school en de aan te passen gegevens.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Wanneer je je yogaschool hebt geactiveerd, wordt het mogelijk je bedrijfspagina te beheren.

 1. Log in via de groene knop bovenaan het scherm
 2. Kies in Mijn Account in het navigatiemenu voor een van de beheermogelijkheden voor bedrijfspagina’s
 3. Wijzig hier je gegevens
 4. Na een controle door de redactie worden je wijzigingen live gezet

Al bij een gratis account op Yogisan heb je recht op korting op yoga- en ayurvedaproducten.

 • Als abonnee van Yogisan ontvang je exclusieve korting op de aanschaf van ayurveda- en yogaproducten op Ayurorder.nl.
 • De korting geldt zolang je abonnee bent bij Yogisan.
 • Om de korting te krijgen gebruik je bij aankoop op www.ayurorder.nl de kortingscode, die je hebt ontvangen in de bevestigingsmail na aanschaf van je abonnement.
meld je aan voor een gratis abonnement

Zakelijk

Yogisan laat jou kennismaken met onderwerpen waar je inspiratie uit haalt:
Je kunt verhalen lezen, video’s bekijken, yogascholen en mindfulness trainingen zoeken, tips vinden over ayurveda en ayurvedische producten.

Heel makkelijk dus: Bezoek de site, lees de content, raak geïnspireerd!

Bij Yogisan geloven we in de kracht van verbinding. En verbinden moet volgens ons zo makkelijk mogelijk zijn.

Het activeren van een eenvoudige bedrijfspagina voor je yogaschool bieden we daarom kosteloos aan: door het gratis abonnement Starter te kiezen krijg je de rechten om jouw bedrijfspagina te beheren en kun je al profiteren van ons landelijke bereik.

Wil je meer? Dan bieden we de abonnementen Promotiepakket (€45,- per maand) en Evenementenpakket (€50,- per jaar).

Het gratis Starter-abonnement geeft je al recht op een bedrijfspagina voor jouw school of praktijk. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en meld je aan (heb je al een abonnement, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en kies of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren.
 5. Na succesvol activeren van een yogaschool verschijnen in het navigatiemenu linkjes om de school te beheren.

Yogisan is het snelst groeiende platform voor yogalifestyle. Organiseer jij een evenement dat past binnen onze thema’s yoga, ayurveda, mindfulness? Plaats dit in onze agenda en spreek meer publiek aan.

 1. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en koop één of meer credits voor evenementen
 2. Je evenement wordt direct toegevoegd aan de agenda
 3. De redactie kan je pagina nog aanpassen zodat deze aan onze voorwaarden voldoet

N.B. het is niet noodzakelijk zelf een yogaschool te hebben om evenementen te kunnen aanmaken.

Staat jouw school al op de kaart? Het gratis Starter-abonnement geeft je recht op een bedrijfspagina voor jouw school (yoga, ayurveda of mindfulness) waarmee je nog beter vindbaar wordt. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en registreer je (heb je al een account, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en selecteer of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren. (Bij een bestaande yogaschool zou deze al op de kaart zichtbaar moeten zijn)
 5. Na succesvol claimen of registreren van een yogaschool, verschijnen in de navigatie linkjes om deze school te beheren. Je school staat nu op de kaart en is hierdoor beter zichtbaar bij zoekopdrachten.

Met yoga beginnen, hoe doe je dat? Het korte antwoord: gewoon doén.

Maar wil je je eerst thuis verdiepen, dan kan dat uitstekend bij Yogisan. Wees welkom!

 • Yogascholen: bekijk een overzicht van yogascholen bij jou in de buurt en ontdek welke aansluit op jouw behoeften. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kijken naar de lestijden, de intensiteit van de lessen, en gebruikerservaringen. En kies dan een school uit voor een proefles!
 • Yoga oefeningen: bekijk yoga oefeningen en probeer ze thuis eens uit om te bekijken of yoga iets voor je is.
 • Yoga-nieuws: lees nieuws en achtergronden over yoga en ontdek hoe rijk en elegant deze wetenschap is.
 • Meld je aan voor onze nieuwsbrief: ontvang maandelijks onze mailing met nieuws en acties.
 • Like ons op Facebook: bekijk dagelijks updates op je timeline uit de wereld van yoga, ayurveda en mindfulness.

Je kan jezelf behoorlijk tegenkomen op de yogamat. Weerstanden van lichaam en geest kunnen het soms moeilijk maken om voldoening te halen uit je practice, of je ‘lekker in balans’ te voelen. Sommige yoga houdingen of -oefeningen kunnen gewoonweg pittig zijn! Wanneer yoga een kwestie van volhouden wordt, zijn er zeker manieren om hier mee om te gaan:

 • Adem: ook kunnen ontspannen tijdens moeilijke oefeningen valt of staat met een goede ademhaling. Adem je kort en hoog, dan verkramp je sneller en zul je de houding ook eerder als ‘volhouden’ ervaren. Probeer bewust te worden hoe je ademhaalt, dit is de sleutel tot een meer ontspannen yoga practice.
 • Wees lief: ieder heeft zijn eigen lichaam en zijn eigen grenzen, wanneer jouw lijf zegt dat het even genoeg is, hoef je jezelf niet te kwellen of door pijn heen te forceren: bedenk dat het ok is waar je ook bent, of doe desnoods een stapje terug. Alles op z’n tijd.
 • Practice, practice, practice: door regelmatig, liefst 2 keer of vaker per week, yoga te beoefenen zul je merken dat het je minder moeite gaat kosten. Juist door vol te houden, verdwijnt het gevoel van ‘moeten volhouden’. En bedenk dat geen yoga practice op de andere lijkt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie… Laat dat een geruststelling zijn.

Bekijk meer

Heb je per ongeluk een (verkeerde) yogaschool geactiveerd en wil je deze verwijderen van je account? Geen zorgen! De beheerder van deze website kan je helpen met het deactiveren van de school.

Neem hiervoor contact met ons op. We verwijderen de school van je account en je ontvangt hiervan bericht.

Yogisan wordt gemaakt door een gevarieerd team professionals, met hart voor gezondheid en liefde voor onze drie thema’s: yoga, ayurveda en mindfulness. 

De mensen achter Yogisan ervaren zelf dagelijks de voordelen van yoga, ayurveda en mindfulness en zijn enthousiast om hun ervaring met je te delen.

Bekijk meer

Ayurveda wordt ook wel de wetenschap van het leven genoemd. Het is een duizenden jaren oud systeem van kennis over hoe je gezond blijft. Heel praktisch, eenvoudig en nog steeds actueel. 

De ayurvedische wijsheid kan ons helpen de juiste keuzes te maken over voeding en verzorging van lichaam en geest.

Wil jij aan de slag met ayurveda? Wij helpen je op weg. Met duidelijke tips, adviezen en recepten.

Bekijk meer

Mindfulness (MBSR – ‘mindfulness-based stress reduction’) is een methode om door open aandacht het huidige moment bewuster te ervaren.

Mindfulness werd eind jaren zeventig ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair-bioloog Jon Kabat-Zinn. Kabat-Zinn liet zich inspireren door het boeddhisme, met name de inzichtsmeditaties van de Vipassana-stroming. De ‘bodyscan’, een bekende mindfulness meditatie, komt oorspronkelijk ook voort uit die traditie.

Mindfulness is sterk wetenschappelijk georiënteerd; de werking van het brein bij meditaties wordt van begin af aan grondig onderzocht. En de feiten liegen er niet om: keer op keer blijkt dat mindfulness werkt: het vermindert stress, helpt bij slaapproblemen, angsten en depressie. En de lijst gaat door. Mindfulness trainingen worden inmiddels door vele ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed.

Kabat-Zinn omschreef mindfulness zelf als volgt: ‘Mindfulness is bewustzijn dat ontstaat wanneer je gerichte, niet-oordelende aandacht vestigt op het huidige moment. Het gaat om het weten wat er in jezelf omgaat.’

Bekijk meer

 

Wie in de ayurveda duikt, maakt kennis met een nieuwe term: dosha’s. 

Er zijn drie doshas: vata, pitta en kapha. Ayurveda ziet de drie dosha’s als belangrijke en intelligente steunpilaren voor ons biologische systeem: ze helpen bij het reguleren van onze fysiologie.

Ze beschermen je als daarbij wat mis gaat, of invloeden van buitenaf een inbreuk zouden kunnen doen op onze vitale weefsels. Het zorgen voor een goed evenwicht van die dosha’s – ofwel managers van ons systeem – is een prioriteit in ayurveda.

Bekijk meer

Het korte antwoord: samen staan we sterk.

Door je yogaschool (of praktijk voor mindfulness/ayurveda) te activeren heb je toegang tot je eigen bedrijfspagina bij Yogisan.nl.

Hiermee profiteer je meteen van het landelijke bereik van de snelst groeiende website voor yoga, ayurveda en mindfulness. Want yogisan.nl wordt steeds beter vindbaar in de zoekmachines, en daarmee ook de bedrijfspagina’s die bij ons actief zijn.

Dus hoe meer scholen hun pagina activeren, des te meer profiteren we van elkaar. Yogisan wil leraren en leerlingen verbinden. Samen staan we sterk.

Zijn de contactgegevens van je school op onze website niet meer actueel? Stuur ons een bericht en wij passen ze aan. Vermeld de naam van de school en de aan te passen gegevens.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Wanneer je je yogaschool hebt geactiveerd, wordt het mogelijk je bedrijfspagina te beheren.

 1. Log in via de groene knop bovenaan het scherm
 2. Kies in Mijn Account in het navigatiemenu voor een van de beheermogelijkheden voor bedrijfspagina’s
 3. Wijzig hier je gegevens
 4. Na een controle door de redactie worden je wijzigingen live gezet

Al bij een gratis account op Yogisan heb je recht op korting op yoga- en ayurvedaproducten.

 • Als abonnee van Yogisan ontvang je exclusieve korting op de aanschaf van ayurveda- en yogaproducten op Ayurorder.nl.
 • De korting geldt zolang je abonnee bent bij Yogisan.
 • Om de korting te krijgen gebruik je bij aankoop op www.ayurorder.nl de kortingscode, die je hebt ontvangen in de bevestigingsmail na aanschaf van je abonnement.
meld je aan voor een gratis abonnement

Yogisan laat jou kennismaken met onderwerpen waar je inspiratie uit haalt:
Je kunt verhalen lezen, video’s bekijken, yogascholen en mindfulness trainingen zoeken, tips vinden over ayurveda en ayurvedische producten.

Heel makkelijk dus: Bezoek de site, lees de content, raak geïnspireerd!

Bij Yogisan geloven we in de kracht van verbinding. En verbinden moet volgens ons zo makkelijk mogelijk zijn.

Het activeren van een eenvoudige bedrijfspagina voor je yogaschool bieden we daarom kosteloos aan: door het gratis abonnement Starter te kiezen krijg je de rechten om jouw bedrijfspagina te beheren en kun je al profiteren van ons landelijke bereik.

Wil je meer? Dan bieden we de abonnementen Promotiepakket (€45,- per maand) en Evenementenpakket (€50,- per jaar).

Het gratis Starter-abonnement geeft je al recht op een bedrijfspagina voor jouw school of praktijk. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en meld je aan (heb je al een abonnement, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en kies of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren.
 5. Na succesvol activeren van een yogaschool verschijnen in het navigatiemenu linkjes om de school te beheren.

Yogisan is het snelst groeiende platform voor yogalifestyle. Organiseer jij een evenement dat past binnen onze thema’s yoga, ayurveda, mindfulness? Plaats dit in onze agenda en spreek meer publiek aan.

 1. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en koop één of meer credits voor evenementen
 2. Je evenement wordt direct toegevoegd aan de agenda
 3. De redactie kan je pagina nog aanpassen zodat deze aan onze voorwaarden voldoet

N.B. het is niet noodzakelijk zelf een yogaschool te hebben om evenementen te kunnen aanmaken.

Staat jouw school al op de kaart? Het gratis Starter-abonnement geeft je recht op een bedrijfspagina voor jouw school (yoga, ayurveda of mindfulness) waarmee je nog beter vindbaar wordt. Om deze pagina te kunnen beheren moet eerst je school worden geactiveerd. 

 1. Ga naar de groene knop bovenaan en registreer je (heb je al een account, log dan in en begin bij 4).
 2. Ga naar yogisan.nl/zakelijk en selecteer je gewenste abonnement.
 3. Op de orderbevestigingspagina klik je op de link om naar je accountpagina te gaan. Als je nog geen account had, ben je nu ingelogd.
 4. Vanuit je accountdashboard volg je de link ‘Activeer yogaschool’ en selecteer of je een bestaande yogaschool of nieuwe yogaschool wilt registreren. (Bij een bestaande yogaschool zou deze al op de kaart zichtbaar moeten zijn)
 5. Na succesvol claimen of registreren van een yogaschool, verschijnen in de navigatie linkjes om deze school te beheren. Je school staat nu op de kaart en is hierdoor beter zichtbaar bij zoekopdrachten.

Met yoga beginnen, hoe doe je dat? Het korte antwoord: gewoon doén.

Maar wil je je eerst thuis verdiepen, dan kan dat uitstekend bij Yogisan. Wees welkom!

 • Yogascholen: bekijk een overzicht van yogascholen bij jou in de buurt en ontdek welke aansluit op jouw behoeften. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kijken naar de lestijden, de intensiteit van de lessen, en gebruikerservaringen. En kies dan een school uit voor een proefles!
 • Yoga oefeningen: bekijk yoga oefeningen en probeer ze thuis eens uit om te bekijken of yoga iets voor je is.
 • Yoga-nieuws: lees nieuws en achtergronden over yoga en ontdek hoe rijk en elegant deze wetenschap is.
 • Meld je aan voor onze nieuwsbrief: ontvang maandelijks onze mailing met nieuws en acties.
 • Like ons op Facebook: bekijk dagelijks updates op je timeline uit de wereld van yoga, ayurveda en mindfulness.

Je kan jezelf behoorlijk tegenkomen op de yogamat. Weerstanden van lichaam en geest kunnen het soms moeilijk maken om voldoening te halen uit je practice, of je ‘lekker in balans’ te voelen. Sommige yoga houdingen of -oefeningen kunnen gewoonweg pittig zijn! Wanneer yoga een kwestie van volhouden wordt, zijn er zeker manieren om hier mee om te gaan:

 • Adem: ook kunnen ontspannen tijdens moeilijke oefeningen valt of staat met een goede ademhaling. Adem je kort en hoog, dan verkramp je sneller en zul je de houding ook eerder als ‘volhouden’ ervaren. Probeer bewust te worden hoe je ademhaalt, dit is de sleutel tot een meer ontspannen yoga practice.
 • Wees lief: ieder heeft zijn eigen lichaam en zijn eigen grenzen, wanneer jouw lijf zegt dat het even genoeg is, hoef je jezelf niet te kwellen of door pijn heen te forceren: bedenk dat het ok is waar je ook bent, of doe desnoods een stapje terug. Alles op z’n tijd.
 • Practice, practice, practice: door regelmatig, liefst 2 keer of vaker per week, yoga te beoefenen zul je merken dat het je minder moeite gaat kosten. Juist door vol te houden, verdwijnt het gevoel van ‘moeten volhouden’. En bedenk dat geen yoga practice op de andere lijkt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie… Laat dat een geruststelling zijn.

Bekijk meer

Heb je per ongeluk een (verkeerde) yogaschool geactiveerd en wil je deze verwijderen van je account? Geen zorgen! De beheerder van deze website kan je helpen met het deactiveren van de school.

Neem hiervoor contact met ons op. We verwijderen de school van je account en je ontvangt hiervan bericht.

Yogisan wordt gemaakt door een gevarieerd team professionals, met hart voor gezondheid en liefde voor onze drie thema’s: yoga, ayurveda en mindfulness. 

De mensen achter Yogisan ervaren zelf dagelijks de voordelen van yoga, ayurveda en mindfulness en zijn enthousiast om hun ervaring met je te delen.

Bekijk meer

Ayurveda wordt ook wel de wetenschap van het leven genoemd. Het is een duizenden jaren oud systeem van kennis over hoe je gezond blijft. Heel praktisch, eenvoudig en nog steeds actueel. 

De ayurvedische wijsheid kan ons helpen de juiste keuzes te maken over voeding en verzorging van lichaam en geest.

Wil jij aan de slag met ayurveda? Wij helpen je op weg. Met duidelijke tips, adviezen en recepten.

Bekijk meer

Mindfulness (MBSR – ‘mindfulness-based stress reduction’) is een methode om door open aandacht het huidige moment bewuster te ervaren.

Mindfulness werd eind jaren zeventig ontwikkeld door de Amerikaanse moleculair-bioloog Jon Kabat-Zinn. Kabat-Zinn liet zich inspireren door het boeddhisme, met name de inzichtsmeditaties van de Vipassana-stroming. De ‘bodyscan’, een bekende mindfulness meditatie, komt oorspronkelijk ook voort uit die traditie.

Mindfulness is sterk wetenschappelijk georiënteerd; de werking van het brein bij meditaties wordt van begin af aan grondig onderzocht. En de feiten liegen er niet om: keer op keer blijkt dat mindfulness werkt: het vermindert stress, helpt bij slaapproblemen, angsten en depressie. En de lijst gaat door. Mindfulness trainingen worden inmiddels door vele ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed.

Kabat-Zinn omschreef mindfulness zelf als volgt: ‘Mindfulness is bewustzijn dat ontstaat wanneer je gerichte, niet-oordelende aandacht vestigt op het huidige moment. Het gaat om het weten wat er in jezelf omgaat.’

Bekijk meer

 

Wie in de ayurveda duikt, maakt kennis met een nieuwe term: dosha’s. 

Er zijn drie doshas: vata, pitta en kapha. Ayurveda ziet de drie dosha’s als belangrijke en intelligente steunpilaren voor ons biologische systeem: ze helpen bij het reguleren van onze fysiologie.

Ze beschermen je als daarbij wat mis gaat, of invloeden van buitenaf een inbreuk zouden kunnen doen op onze vitale weefsels. Het zorgen voor een goed evenwicht van die dosha’s – ofwel managers van ons systeem – is een prioriteit in ayurveda.

Bekijk meer

Het korte antwoord: samen staan we sterk.

Door je yogaschool (of praktijk voor mindfulness/ayurveda) te activeren heb je toegang tot je eigen bedrijfspagina bij Yogisan.nl.

Hiermee profiteer je meteen van het landelijke bereik van de snelst groeiende website voor yoga, ayurveda en mindfulness. Want yogisan.nl wordt steeds beter vindbaar in de zoekmachines, en daarmee ook de bedrijfspagina’s die bij ons actief zijn.

Dus hoe meer scholen hun pagina activeren, des te meer profiteren we van elkaar. Yogisan wil leraren en leerlingen verbinden. Samen staan we sterk.

Zijn de contactgegevens van je school op onze website niet meer actueel? Stuur ons een bericht en wij passen ze aan. Vermeld de naam van de school en de aan te passen gegevens.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Wanneer je je yogaschool hebt geactiveerd, wordt het mogelijk je bedrijfspagina te beheren.

 1. Log in via de groene knop bovenaan het scherm
 2. Kies in Mijn Account in het navigatiemenu voor een van de beheermogelijkheden voor bedrijfspagina’s
 3. Wijzig hier je gegevens
 4. Na een controle door de redactie worden je wijzigingen live gezet

Al bij een gratis account op Yogisan heb je recht op korting op yoga- en ayurvedaproducten.

 • Als abonnee van Yogisan ontvang je exclusieve korting op de aanschaf van ayurveda- en yogaproducten op Ayurorder.nl.
 • De korting geldt zolang je abonnee bent bij Yogisan.
 • Om de korting te krijgen gebruik je bij aankoop op www.ayurorder.nl de kortingscode, die je hebt ontvangen in de bevestigingsmail na aanschaf van je abonnement.
meld je aan voor een gratis abonnement

Ik heb een andere vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.