De meest complete yoga website van Nederland
spirituele reizen retraite voor yoga, ayurveda en mindfulness

Spirituele reizen en retraites

Wil jij meer diepgang bereiken met yoga, mindfulness en ayurveda? Spirituele reizen kunnen je net wat verder brengen, net wat dieper. Boek via Yogisan.nl de reis die je bijblijft.

Of het nu een yoga retreat op Bali is, een ayurveda vakantie naar Sri Lanka of mindfulness weekend in Europa: reis naar een plek die inkeer en rust mogelijk maakt, of jouw hele gezondheid ondersteunt bij een wellness kuur.

Bekijk op deze pagina een selectie van de meest bijzondere spirituele reizen en retraites, georganiseerd door onze partner SpaDreams. Boeken van de verblijven gebeurt bij SpaDreams.

99% Klanttevredenheid Laagste prijsgarantie Meer dan 40 jaar ervaring Persoonlijke Nederlandse klantenservice

Laagste prijsgarantie Meer dan 40 jaar ervaring Individuele Nederlandse klantenservice

Laagste prijsgarantie Meer dan 40 jaar ervaring

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Wat zijn spirituele reizen?

Of het nu een spiritueel weekend, of een spirituele vakantie is: belangrijkste kenmerk van spirituele reizen is dat je vooral naar binnen toe beweegt. Ga op een ontdekkingstocht door de lagen van je zelf. Meditatie, yoga, of ayurveda kunnen je helpen deze tocht naar de kern af te leggen.

Op een spirituele vakantie kom je vragen tegen als: wie ben ik? Wat is het leven? Wat is mijn rol hierin? Dat je deze vragen stelt is vaak voldoende, een antwoord hierop hoeft niet altijd duidelijk te zijn, of noodzakelijk. Vooral hierin onderscheidt een spirituele reis zich van een gewone vakantie of weekendje weg.

Welke spirituele reis past bij jou?

Als je overweegt om een spirituele reis te boeken, kun je op zoek naar de reis die het beste bij jou past. Wordt het een spirituele retraite met mindfulness en meditatie, een yogaweekend of ayurvedische kuur? Er is voor elk wat wils, en ook voor de bestemmingen kun je alle kanten op. Spirituele reizen in Europa, of lekker ver weg onder de zon. Bekijk hier enkele voorbeelden van spirituele vakanties.

Yoga reizen

Yoga reizen

Met onze yoga beoefening verbinden we hart, lichaam en geest. Als dat een aantal keer per week lukt bij de yogaschool om de hoek is dat al heel fijn. Maar wil je meer, dan zijn er ook mogelijkheden voor een spirituele yoga reis!

Yoga reizen geven je practice net dat beetje extra verdieping. Je hele dag staat namelijk in het teken van yoga: van de pranayama’s en asana’s bij zonsopgang tot de laatste shavasana en meditatie wanneer de avond valt. Als je daarbij in een inspirerende omgeving verblijft kan het je ervaring nog eens versterken.

Ga je voor yoga aan zee tijdens een yoga retreat op Bali of Thailand? Plan je je rust en ontspanning bij een van de yoga reizen in Europa? Of zoek je het liever dichter bij huis, zoals een yoga weekend op de Veluwe? Via Yogisan kun je de yoga reis boeken die je balans geeft en in verbinding brengt.

Bekijk alle yoga reizen

Ayurveda reizen

Ayurveda reizen

Ayurveda is al duizenden jaren oud en nog steeds kun je de kracht van deze traditionele Indiase gezondheidsleer ervaren. De leer heeft als doel om te genezen, maar ook om ziekten te voorkomen. Ayurveda is daarmee perfect geschikt voor iedereen die van gezondheid een ‘way of life’ maakt.

Spirituele reizen met een nadruk op ayurveda zijn een rijke kennismaking met de positieve werking van deze ‘leer van het leven’. Dagelijkse behandelingen in een ayurvedische wellness kuur zijn erop gericht de balans in je lichaam en geest te herstellen en om je van top tot teen te revitaliseren. En de zon daar bovenop doet wonderen!

India en Sri Lanka zijn ‘the place to go’ voor jouw ayurveda vakantie. Maar ook Thailand en Bali bieden alles wat je je op een ayurveda retraite kunt wensen. In Europa kun je voor een ayurvedische kuur bijvoorbeeld terecht in Spanje. Vind via Yogisan de ayurvedareis die bij jou past!

Bekijk alle ayurveda reizen

Mindfulness retraites

mindfulness-retraites

Mindfulness doet wonderen. De populaire aandachtsleer is een effectief middel tegen de uitdagingen die onze huidige leefstijl biedt, zoals stress, burnout, overspannenheid en angststoornissen. Bij een workshop of een cursus mindfulness leer je technieken om mentaal en emotioneel gezond te blijven.

En wil je verder met mindfulness, dan vind je hier spirituele reizen met volop aandacht voor mindfulness. Mindfulness retraites zijn een geweldige kans om jezelf te hervinden, en in je kracht te komen. Door de dagelijkse mindfulness meditaties ontwikkel je het vermogen rust te vinden in de storm, en open aandacht te hebben voor wat zich in en om je heen aandient.

Een stilte retraite van een weekend is al een waardevolle reis richting rust en inkeer. Wil je meer dan alleen een stilteweekend, dan kun je kiezen voor een langere mindfulness retraite, of mindfulness vakantie. Bekijk via Yogisan welke bestemming en reisduur jou mindful maken!

Bekijk alle mindfulness retraites

Waarom een spirituele reis?

In onze huidige maatschappij gaan we soms een beetje te snel. We willen te veel. Op werk moet er gepresteerd worden, maar ook daarbuiten kun je je geleefd voelen. En de telefoon in onze hand helpt daar ook niet altijd bij.

Een spirituele reis of retraite is dan een ideale manier om weer bij jezelf te komen. Of je nu kiest voor een yoga reis, ayurveda reis, mindfulness reis of andere spirituele reis, het kan ervoor zorgen dat je jezelf weer herinnert en in alle drukte ook niet meer gaat vergeten. Zie spirituele reizen daarom als klein – of groot – onderhoud. Je hoofd, je lichaam en je hart worden weer in balans gebracht, zodat je de uitdagingen van het normale leven vanuit je kracht tegemoet kunt treden.

Verhalen over spirituele reizen

Op Yogisan verschijnen regelmatig artikelen met spirituele reizen en retraites als thema. Lees hier de meest recente verhalen, interviews, nieuwsberichten en achtergronden over spirituele reizen.