Schrijfwedstrijd: het beste spirituele reisverhaal

Was het die goeroe die jou diepgaand heeft beïnvloed? Werd je in een land geraakt door de alledaagse beleving van spiritualiteit? Of ging je zelf de diepte in tijdens een kort of langer durende yoga- of meditatieretraite? En wat leverde dat op? Doe mee aan de schrijfwedstrijd voor het beste spirituele reisverhaal van 2016 en maak kans op een weekend in een klooster!

het beste spirituele reisverhaal
Schrijf jij het beste spirituele reisverhaal?

Voor de een volstaat de camping in de Achterhoek, anderen zoeken het verder weg tijdens hun vakantie. Ze betreden ongebaande paden en nemen een duik in de peilloze diepte van zichzelf. Deze reizen naar binnen zijn volgens ons het meest interessant: ze brengen worstelingen, catharsis, inzicht en persoonlijke groei. De verhalen hierover kunnen anderen inspireren deze ontmoeting ook aan te gaan. En daar houden wij van bij Yogisan!

Schrijf jij het beste spirituele reisverhaal?

Tijd dus voor een oproep. Hoe zag jouw unieke spirituele reiservaring er uit? Zet in 1000-1500 woorden jouw verhaal zo mooi mogelijk op papier en maak kans op een spirituele reis in eigen land.

Natuurlijk zijn we in het verhaal benieuwd naar de volgende zaken: hoe zag de reis er uit voor jou? Wat maakte je ervaring spiritueel? (Op welke manier) heeft deze jou veranderd?

Stuur dit uiterlijk 1 december 2016 op naar info@www.yogisan.nl met in de onderwerpregel ‘Reisverhaal’.

Winnaar en prijzen

Uit de inzendingen selecteert de redactie van Yogisan de beste tien verhalen. We letten hierbij op vorm, stijl, inhoud en zeggingskracht. De tien beste verhalen worden in december gepubliceerd op deze website.

Spiritualiteit kan zich uiten in een intens gevoel van verbondenheid
Spiritualiteit kan zich uiten in een intens gevoel van verbondenheid

Na deze voorselectie laten we met een oproep op Facebook het publiek een winnaar kiezen. Deze gaat er vandoor met de eervolle titel Beste spirituele reisverhaal van 2016 en wint een geheel verzorgd weekend voor 2 personen in een Vedisch klooster op de Veluwe.

Voorwaarden

  • Het verhaal moet passen in een van de Yogisanthema’s: meditatie, yoga, ayurveda en/of mindfulness
  • Het moet (geheel) waargebeurd zijn
  • Aanleveren in .doc
  • Lever minimaal 1 foto aan bij je verhaal (jpeg, hoge resolutie)
  • Gebruik van audio/video (naast het verhaal) is welkom, maar geen eis
  • Suggesties voor kop, tussenkopjes zijn welkom
  • Je verhaal mag op geen ander medium zijn gepubliceerd
  • Door deel te nemen geef je Yogisan.nl het recht op publicatie van jouw verhaal voor onbepaalde tijd
  • Het begrip spiritueel is natuurlijk rekbaar: de jury behoudt zich het recht voor op selectie van verhalen die aansluiten op de inhoud van Yogisan
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

Succes!

Ga jij de uitdaging aan? Of daag jij iemand uit om zijn of haar verhaal op een indrukwekkende manier te delen? Toi toi toi: aan de slag!

Erik van den Berg is tekstschrijver en eindredacteur van Yogisan.nl. Erik werkt sinds 2008 als redacteur bij de VPRO. Of het nu de roots van de westerse yoga is, ayurvedische wondervruchten, of tantratempels in Tibet: zijn brede interesse is drijvende kracht achter al zijn artikelen. Hij wil bezoekers van Yogisan meenemen langs onontdekte plekken in de wereld van yoga, ayurveda en mindfulness.