Recensie: Pretty Happy | Kate Hudson

De Amerikaanse actrice en stijlicoon Kate Hudson (Almost Famous, Bride Wars) is Pretty Happy en dat wil ze delen met de rest van de wereld. Haar boek ‘Pretty Happy’ gaat over hoe je Gezond & Mindful kunt leven. Kate wil jou helpen om net zo positief en gemotiveerd in het leven te staan als zijzelf, pretty happy dus.

Kate Hudson, dochter van Hollywoodster Goldie Hawn, is inmiddels halverwege de dertig, heeft twee zonen (aan wie ze Pretty Happy heeft opgedragen) en een carrière, zodat ze net als velen onder ons een aantal ballen tegelijk in de lucht probeert te houden. Mindfulness brengt haar dichter bij haar gevoelsleven en is zo een manier om zich zelfverzekerder te voelen, maar ook zorgelozer en meer veerkrachtig. Kate vertelt hoe ze in contact is gekomen met zichzelf en hoe ze heeft leren begrijpen wat haar lichaam nodig heeft. Ze probeert tegelijkertijd om dat wat ze doet in haar leven te vereenvoudigen. Leren luisteren naar het eigen lichaam is de poort daarnaartoe en er zijn volgens Kate Hudson vier pilaren die daaraan bijdragen.

DE 4 PILAREN VAN ZELFZORG

Pilaar 1:  bouw een intuïtieve relatie op met je lichaam
Pilaar 2:  goed eten
Pilaar 3:  schud je lichaam wakker
Pilaar 4:  het wonder van mindfulness

Wat moet je doen?

Als je aandacht besteedt aan de signalen van je lichaam leg je de basis voor het begrijpen van de natuurlijke intelligentie van je lijf. Je lichaam geeft aan wat het nodig heeft en als je daar gehoor aan geeft ben je in staat om teleurstellingen en problemen het hoofd te bieden zonder je gezondheid en geluk op te offeren.

Hoe gezonder je eet, hoe sterker de signalen tussen je lichaam en geest zijn. Bewegen is gezond, maar het is wel belangrijk dat je achterhaalt welke manier van actief zijn voor jou prettig en stimulerend is. Mindfulness oefeningen maken je bewuster van hoe jij je voelt en geven je ook de leiding over hoe jij je voelt. Regelmatig meditatie beoefenen helpt om het lichaam en de geest te kalmeren.

Wees lief voor jezelf

Om het je makkelijk te maken aandacht aan jezelf te besteden, heeft Kate Hudson pagina’s opgenomen waarop je een zelfonderzoek kunt bijhouden. Zo kan je noteren wat je eet en drinkt en hoeveel uur je slaapt per nacht. Je kunt ook een vragenlijst invullen om te achterhalen welk lichaamstype je hebt om je dosha vast te stellen. En bij lief zijn voor jezelf hoort ook doelen stellen die haalbaar zijn. Wat is jouw doel?

Kate Hudson begeleidt je in Pretty Happy graag om je te helpen een doelbewust en gelukkig leven te leiden.

Win Pretty Happy

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Goed nieuws: we mogen een exemplaar weggeven!
Meedoen is simpel: vertel ons onder deze post waarom jij dit boek graag wilt winnen. Uit de reacties kiezen wij de mooiste/origineelste/leukste.

Pretty Happy | Kate Hudson
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv
ISBN 978 90 00 35267 8

 

DEZE WINACTIE IS OP 1 MAART GESLOTEN

Corine Lepoutre is mindfulnesstrainer bij de Mindful Academy en freelance journalist, waaronder hoofdredacteur van Tijdschrift voor Yoga. Haar mediacarrière begon bij de landelijke radio en regionale tv en liep via de reisjournalistiek en videoproducties naar webjournalistiek. De focus ligt nu op mindfulness, yoga en spiritualiteit. Corine wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de positieve effecten van het beoefenen van aandachttraining en yoga. Bij Yogisan richt ze zich op mindfulness, interviews met yogi’s, reportages en videoproducties.