Moby geeft meditatiemuziek weg

Dancepionier en dierenliefhebber Moby heeft vier uur ambientmuziek geproduceerd. De speellijst is bedoeld voor bij meditaties en yoga. Download de meditatiemuziek gratis via deze pagina.

Over the last couple of years I’ve been making really really really quiet music to listen to when I do yoga or sleep or meditate or panic. I ended up with 4 hours of music and have decided to give it away.

Moby in 2009. By Uncensored Interview (gratis meditatiemuziek, muziek voor meditatie en yoga)
Gratis meditatiemuziek van Moby. Hier: Moby in 2009. Beeld: Wikipedia, Uncensored Interview.

Gratis meditatiemuziek

Richard Melville-Hall (artiestennaam Moby) is behalve als dancegoeroe bekend als dierenactivist, fotograaf én fervent yogaliefhebber. Moby heeft door de jaren heen voor zijn eigen yogapractice en meditaties ook muziek geproduceerd. Een selectie heeft hij nu gratis beschikbaar gesteld voor het publiek. Een prachtcadeau van de synthesizertovenaar.

Dromerig en sereen

De muziek bestaat uit een elftal ambienttracks: geen percussie, geen zang, maar zeer rustige sfeermuziek die ideaal is voor bij het mediteren, de yoga, of om bij in slaap te vallen.

En wie goed luistert, herkent de hand van de meester. Hoewel verstild, zijn het stuk voor stuk typische Mobyklanken- en composities: dromerig, sereen bijna, en tegelijkertijd solide en uitgebalanceerd. De muziek mag van Moby gratis gedownload, gedeeld en weggegeven.

Download het album hier, of stream het via de Spotifyspeellijst.

Erik van den Berg is tekstschrijver en eindredacteur van Yogisan.nl. Erik werkt sinds 2008 als redacteur bij de VPRO. Of het nu de roots van de westerse yoga is, ayurvedische wondervruchten, of tantratempels in Tibet: zijn brede interesse is drijvende kracht achter al zijn artikelen. Hij wil bezoekers van Yogisan meenemen langs onontdekte plekken in de wereld van yoga, ayurveda en mindfulness.