Mindfulness apps: prikkels inzetten om zen te blijven

Bellen, appen, mailen, netflixen en koken… We doen het het liefst allemaal tegelijk en raken daardoor nog weleens overprikkeld. Dit zorgt ervoor dat we het contact met ons lichaam verliezen. Je smartphone heeft daar bepaald geen positieve invloed op, toch? Of wel… Een greep uit het aanbod van Mindfulness apps die je helpen om de focus terug naar je lichaam en het hier-en-nu te brengen.

Aandacht alsjeblieft!

mindfulness apps - mindfulness bellEén van de vele mindfulness apps is de Mindfulness bell. Met deze Mindfulness bell app kun je je smartphone gebruiken om weer in contact te komen met je lichaam; om je aandacht (tijdelijk) in het hier en nu te brengen. Je kunt de app precies naar wens instellen; om de hoeveel tijd jij een reminder nodig hebt. Op de door jou gezette tijden klinkt dan de bel of klankschaal: tijd om weer even bij jezelf te komen. Een moment om te observeren:

  • Hoe is mijn ademhaling?
  • Hoe voel ik me?
  • Wat zie ik om mee heen?
  • Wat ruik ik?
  • Ben je toevallig net aan het eten; welke smaken proef ik?

Wijsheid in een paar seconden

Een app die je elke dag een wijze spreuk of regel tot nadenken meegeeft, dat zou mooi zijn! Dat precies is de app 7 Second Meditation. De app kost je een paar (mindful!) seconden om te lezen en herinnert je aan de belangrijke dingen in het leven: “Nothing needs to be fixed. Let go” of “You are good enough”, maar ook “Send a message to someone you love right now”. Het mooie: de meeste spreuken kloppen altijd en zijn fijn om bij stil te staan. Wanneer je de dag begint met deze app, heb je meteen in de ochtend al je zenmomentje te pakken. Of heb je in ieder geval één glimlach gehad, want iedere melding sluit af met “smile :-)”.

Meer mindfulness apps

Heb je behoefte aan een echt meditatiemoment, en vind je dit nog moeilijk om zelf te doen? Geen zorgen, daar heb je ook een app voor. Meerdere zelfs; gratis of voor een paar euro. De ene gaat wat dieper dan de ander. Zoek er eens naar in de Appstore of Google playstore en kijk welke het beste bij jouw wensen past.

Nog een laatste tip

Naast de mindfulness apps, kun je ook gewoon een gonggeluid of geluid van een klankschaal als bericht- of belsignaal instellen. Elke keer wanneer je dan wordt ‘lastiggevallen’, heb je kans om bij jezelf te komen voor je in je telefoon duikt. Dat is nou omdenken!
minfulness app smartphone
Laura is vooral heel flex; als freelance schrijver flexibel qua werkplek, wat eten betreft flexitariër en als het om yoga gaat… een echte flexiyogi! Niet standaard heel lenig dus, maar zeker bekend met de voordelen van yoga. Gaandeweg heeft ze ontdekt dat gezonde voeding & levensstijl echt haar ding zijn. Met oren en ogen altijd open, ontdekt ze eeuwenoude en gloedjenieuwe mogelijkheden om helemaal zen te worden. Ze hoopt jou daarin te kunnen inspireren. Namasté!