Meditatie oefening op geluiden

December is de maand voor inkeer. Probeer eens de volgende meditatie oefening, een geleide meditatie door Corine Lepoutre.

Geluiden komen en gaan. Daar hoef je niets voor te doen. Je oren vangen ze als het ware vanzelf. Interessant is om op te merken dat jij zelf het middelpunt bent van alle geluiden om je heen. Het gehoorzintuig werkt zonder dat je het hoeft te richten, je hoort alles wat boven, onder, opzij, voor en achter je plaatsvindt.

Als oefening om niet te oordelen zou je kunnen proberen het geluid los te koppelen van de oorsprong. Het geluid dus gewoon als geluid, als frequenties waarnemen. Luisteren hoe een geluid zich verplaats, of het nu een vlieg binnen of een voertuig buiten is. Merk het ‘stereo-effect’ op! Probeer ook een brom van een ijskast of het gezang van een vogel eens waar te nemen zonder aan de oorsprong te denken. Luister zo naar ‘het concert van het leven op dit moment’.

Corine Lepoutre is mindfulnesstrainer bij de Mindful Academy en freelance journalist, waaronder hoofdredacteur van Tijdschrift voor Yoga. Haar mediacarrière begon bij de landelijke radio en regionale tv en liep via de reisjournalistiek en videoproducties naar webjournalistiek. De focus ligt nu op mindfulness, yoga en spiritualiteit. Corine wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de positieve effecten van het beoefenen van aandachttraining en yoga. Bij Yogisan richt ze zich op mindfulness, interviews met yogi’s, reportages en videoproducties.