Chef’s Table: food-film om van te smullen

Denk jij bij eten in een sterrenrestaurant ook aan een poepie-chique atmosfeer en aan ieniemienie porties eten, waarna je op de terugweg nog even bij de snackbar de rest van je maag moet aanvullen? De food-film Chef’s Table laat je dan misschien wel een heel ander beeld zien.

Zelf ben ik nog nooit in een sterrenrestaurant geweest en eerlijk gezegd heb ik ook nooit die behoefte gevoeld. Wat misschien gek is voor een foodie, maar ik zat gewoon niet te wachten op ‘een beetje duur lopen doen voor drie happen eten’. Door het zien van Chef’s Table is dat beeld helemaal bijgedraaid en begin ik er toch wel trek in de krijgen. Ik vertel je waarom!

Als ik alleen al het intro van Chef’s Table zie, loopt niet alleen het water me in mijn mond, maar begint er ook een inspirerende energie door mijn lichaam te stromen. Wat een heerlijke food-film is dit! Het is een lust voor je ogen en oren, maar in gedachten kun je je ook geur en smaak helemaal beleven.

Eten is zoveel meer dan alleen éten

Door een kijkje achter de schermen van deze topchefs ontdek je dat het niet alleen maar draait om wat er op je bord ligt: het gaat bij de ene chef heel sterk over waar de ingrediënten vandaan komen of om de puurheid van een specifiek ingrediënt, bij de ander draait het vooral om de hele eetbeleving. Waar het dus eigenlijk op neerkomt: mindful eten.

Hoe kun je mindful eten en drinken?

De prachtigste gerechten komen voorbij

Dat mag je natuurlijk ook wel verwachten van een chef, maar de gerechten die je in Chef’s Table voorbij ziet komen zijn echt allemaal kunstwerkjes. En dit wordt ook nog eens prachtig in beeld gebracht, waardoor het haast voelt of het daadwerkelijk voor je neus staat. Tegelijkertijd weet je natuurlijk wel dat het niet zo is en wil je zo snel mogelijk een tafeltje bij het betreffende restaurant reserveren.

In chef's Table zie je de prachtigste gerechten voorbij komen

 

Chef’s Table inspireert om verder te denken

Er is nog zoveel meer eten te ontdekken buiten wat er te koop is in de lokale supermarkt. Sommige chefs duiken daarom de wildernis in om allerlei planten en kruiden te verzamelen en deze in nieuwe gerechten te verwerken.

En heb jij er wel eens over nagedacht welke invloed de snelheid van het opdienen heeft? Of de volgorde van de gerechten? De chefs in deze serie dus wel.

Wijze les: succes komt als je jouw ding doet

Chef’s Table deelt ook het persoonlijke verhaal van de chefs. Allemaal zijn ze onderaan de ladder begonnen en door schade en schande wijzer geworden. Daarnaast zijn ze bijna allemaal in de leer geweest bij de crème de la crème uit de gastronomische wereld. Maar toch blijkt dat ze pas succesvol zijn geworden nadat ze hun eigen koers zijn gaan varen, hun eigen ding zijn gaan doen. Vond ik persoonlijk een inspirerende les.

Tot slot: de muziek maakt deze food-film perfect af

Dus dat.

En heb je niet zoveel met eten, maar wel met klassieke muziek? Bekijk Chef’s Table dan gewoon met je ogen dicht!

 

Welk ingrediënt van deze food-film spreekt jou het meeste aan? Laat het weten onder dit bericht!

Bekijk de mooiste ayurveda films

 

Laura is vooral heel flex; als freelance schrijver flexibel qua werkplek, wat eten betreft flexitariër en als het om yoga gaat… een echte flexiyogi! Niet standaard heel lenig dus, maar zeker bekend met de voordelen van yoga. Gaandeweg heeft ze ontdekt dat gezonde voeding & levensstijl echt haar ding zijn. Met oren en ogen altijd open, ontdekt ze eeuwenoude en gloedjenieuwe mogelijkheden om helemaal zen te worden. Ze hoopt jou daarin te kunnen inspireren. Namasté!