Flow yoga & dans, wat een blijdschap!

Tara Visser

Het is weer bijna herfst
Onze knieën worden strammer en het ‘piept en kraakt’ wat meer als wij opstaan. Als de zon schijnt en de nachten zijn wat warmer lijkt het alsof alles wat soepeler gaat. Voor de meeste van ons, zeker als je wat ouder bent of gewrichtsklachten hebt is die warmte heel aangenaam. Het langer aanhouden van houdingen kan, zeker in de wintermaanden en als de zaal waarin je oefent voor jou onvoldoende verwarmd is, een probleem zijn. Dit probleem kan leiden naar pijn, ongemak, negatieve emoties en gevechten in je hoofd.

Daarnaast is deze vorm van yoga, d.w.z. de vorm waarin je wat langer in de houdingen blijft, niet voor iedereen geschikt. Niet iedereen heeft hetzelfde lijf of dezelfde mind. Daarom hamer ik erop dat je een vorm van yoga vindt die voor jou geschikt is. De vorm die je uiteindelijk vindt en die, voor dit moment, de vorm is waar je je goed bij voelt, hoeft niet de vorm te zijn die volgend jaar ook nog goed voor je voelt.

Door yoga groei je en deze groei neemt je mee op een prachtige reis!

Op zoek naar een passende yoga vorm
Voor mij als yogadocente is het een lange zoektocht geweest om uiteindelijk de vorm te vinden die het beste past bij mijn geest en vooral bij mijn lichaam. Toen ik dertig jaar geleden begon met yoga waren er in Nederland nog niet zoveel mogelijkheden. Nu wel, er is een enorme diversiteit aan aanbiedingen binnen de yogawereld.

Als je op zoek gaat naar de vorm die echt bij jou past, let dan wel goed op het geestelijk aspect van de les. Het gaat ten slotte om yoga en de diepe uitwerking van yoga. Dit moet te allen tijde voorop staan als je yoga echt wilt ervaren, anders kan je net zo goed naar een sportschool gaan of in de touwen klimmen.

Flow yoga
Voor mijn geest en mijn lichaam is de combinatie van flow yoga en dans fantastisch. Zelf ben ik over deze vorm erg enthousiast. Vanuit dit enthousiasme zou ik jullie graag willen meenemen op de geweldige reis naar binnen die je kunt maken in een flow yoga & dansles.

Bewegen op muziek
Het bewegen en ervaren van de houdingen binnen muziek en beweging geeft souplesse, kracht en vooral stroming. De innerlijke sluizen gaan op een warme en spelenderwijze open en je komt in contact met jouw stroming, jouw eigen flow.

Ieder najaar start ik met workshops flow yoga & dans en ieder najaar opnieuw zie ik hoe deelnemers tijdens de lessen toekomen aan het geestelijk aspect van yoga, de innerlijke groei en ‘heel’ wording. Ik zie hoe ongekende krachten naar boven komen en dat, door het op een vloeiende wijze bewegen binnen de houdingen, het lichaam vaak als soepeler wordt ervaren dan voor de les. Prachtig!

Ook dit najaar zijn er weer workshops. Als je nieuwsgierig bent naar deze prachtige vorm van yoga, heet ik je van harte welkom!

Ik weet uit eigen ervaring wat deze prachtige vorm van yoga voor ons kan betekenen!

Tara <3