De meest complete yoga website van Nederland

Meer informatie

Read More

Datum

13-01-2018

Tijd

10:00 - 15:25

Kosten

€35 (workshops, lunch en lezing)

lezing Lisette Thooft ‘Iedere dag opnieuw beginnen’

Opening voorjaar 2018:

Lezing:
Op zaterdag 13 januari opent het HFC het voorjaarsseizoen 2018 met de themadag ‘Opnieuw beginnen’. Hoofdspreekster is Lisette Thooft. ‘Iedere dag opnieuw beginnen’, luidt de titel van haar voordracht. Praktisch en aanschouwelijk en in gesprek met haar publiek zal Lisette haar Negen Stappen Plan ontvouwen uit haar nieuwe boek dat volgend jaar maart verschijnt. “Een simpel stappenplan dat werkt met chi (levenskracht), handgebaren en uitspraken, waardoor je elke dag weer jezelf helemaal kunt laten doorstromen en opbloeien. In negen stappen anker je jezelf, versterk je je vertrouwen, voel je tot in de bodem dat je er mag zijn en leer je je kracht inzetten in je omgang met anderen. De oefening bekrachtigt je gevoel, je liefde en je intuïtie en geeft je elke dag weer dat broodnodige beetje extra zelfvertrouwen.”

Het thema van de dag sluit aan bij dat van de Maand van de Spiritualiteit 2018: ‘Opnieuw beginnen’.

Over Lisette Thooft
Lisette Thooft is een geliefd schrijfster, spreekster, lijf- en schrijfcoach. Sinds jaar en dag is zij ‘huisfilosofe’ van het spirituele tijdschrift Happinez. Als freelance journalist/columnist schrijft zij voor Yoga Magazine, De Verwondering, deBezieling.nl, The Optimist en andere media. Lisette heeft achttien non-fiction boeken op haar naam staan over spiritualiteit en emancipatie en andere onderwerpen. In 2014 verscheen haar debuutroman De vrouw die ik was.

Workshops
In de ochtend zijn er twee workshops. Ted van Rijt zal een oefening in mindfullness begeleiden. Daarin komt het aan op bewust aandacht geven aan wat zich voordoet van moment tot moment, met een open en vriendelijke houding. Mindfulness blijkt een effectieve manier van leren omgaan met verschijnselen als stress, piekeren en onrust en dergelijke. Monique Hoogakker zal de aanwezigen introduceren in de kracht van geweldloze communicatie, een training die gericht is op de ontwikkeling van inlevingvermogen. Alles draait om luisteren en werkelijk aandacht geven, zowel aan jezelf als aan de ander.

Programma
10.00 uur: opening

10.10 – 11.15 uur: workshop 1: Mindfulness, Ted van Rijt

11.30 – 12.30 uur: workshop 2: Geweldloze Communicatie, Monique Hoogakker

12.30 – 13.15 uur: pauze en lunch

13.15 – 15.15 uur: lezing door en gesprek met Lisette Thooft over ‘Iedere dag opnieuw beginnen’

Kosten en aanmelden
Kosten: € 35,- (workshops, lunch en lezing).
Het is ook mogelijk om alleen aan de lezing deel te nemen. De entree is dan € 15,-.

Aanmelden: klik op de knop “√ Deelnemen” bovenaan deze pagina. zie onderstaande pagina.