Hooggevoelig en snel vermoeid? Bescherm jezelf tegen elektromagnetische straling

Computers, mobieltjes, lampen en onze televisie: er zijn steeds meer apparaten waar elektrische spanning op staat, of die werken via frequenties. Hoe bescherm je je tegen de schadelijke effecten van electromagnetische straling?

Hoewel omstreden duiken er de laatste jaren steeds meer verhalen op van mensen die beweren dat elektromagnetische straling (zoals WiFi) hun gezondheid negatief beïnvloedt. Chantal Halmans is zo iemand: op zoek naar een verklaring voor haar gezondheidsklachten ontdekte zij dat ze elektrogevoelig was. Om meer begrip te creëren voor mensen met EHS (elektrogevoeligheid) schreef zij het boek De draadloze kooi. Ziek van elektrosmog.

Waarom elektrosmog gezondheidsklachten kan veroorzaken

Alle materie straalt energie uit. Bij mensen en dieren voel je dit als de warmte die uit een lichaam komt, een energieveld, dat ook samenhangt met de (voor de meesten onzichtbare) aura. Straling die apparatuur uitzendt heet elektrosmog. Deze straling heeft een negatievere bijsmaak dan de natuurlijker energie omdat deze klachten zou veroorzakenHoe dan?

Alles wat wij als mens zien, ruiken, horen, proeven of voelen moet door ons lichaam worden verwerkt. Ook elektrosmog komt als prikkels ons energieveld binnen en moet verwerkt worden. Een prikkel verwerken kost energie, een overschot aan prikkels kan daarom vermoeidheid veroorzaken.

Bovendien kan het zijn dat het lichaam het verwerkingstempo niet bijhoudt waardoor er achterstallig onderhoud ontstaat: het lichaam parkeert wat het niet direct kan verwerken. Hierdoor raakt het ingenieuze lichamelijke systeem in de war en kan het immuunsysteem verzwakt raken.

Welke gezondheidsklachten kunnen er ontstaan?

Electromagnetische straling kan verschillende gezondheidsklachten veroorzaken. Naast vermoeidheid zijn de meest voorkomende:

  • Hoofdpijn
  • Allergieën

Apparatuur straalt veel energie in de vorm van hitte uit; denk aan de warmte die je voelt als je laptop op schoot houdt, deze komt ook je lichaam in. (Teveel) hitte in het lichaam kan hoofdpijn veroorzaken. Je systeem moet zijn best doen om de temperatuur te reguleren en wil het teveel aan warmte zo snel mogelijk kwijt. Als dit niet lukt, stijgt het teveel aan warmte naar boven en kan het zo hoofdpijnklachten veroorzaken.

Allergieën ontstaan als het immuunsysteem verzwakt is: het lichaam herkent niet alle prikkels die binnenkomen en probeert zo snel mogelijk van deze indringers af te komen. Niezen, huiduitslag, rode ogen zijn manieren van het lichaam om ze buiten te zetten.

Zo bescherm je jezelf tegen electromagnetische straling

  1. Minimaliseer het gebruik van voorwerpen met elektromagnetische straling in huis.

Gebruik de kabel voor internet i.p.v. WiFi. Zet de WiFi en Bluetooth op je mobiel uit als je deze niet gebruikt. Kook op gas en niet via inductie. Als je een onrustige slaper bent, slaap dan zonder mobiel naast je, check of er geen router in je slaapkamer is en maak geen gebruik van een elektrische deken. Trek de stekker uit stopcontacten van apparatuur die je niet gebruikt.

  1. Gebruik een LED-lamp in plaats van TL of spaarlampen.

Een LED verbruikt veel minder stroom, is energiezuinig en straalt daardoor ook minder energie uit.

  1. Aard jezelf met de kracht van de natuur.

In de natuur vind je geen elektriciteit, maar rust. Lopen in het bos of turen over water reduceert het aantal prikkels dat je te verwerken hebt, daardoor koelt het je systeem af.  Door met blote voeten op de aarde te lopen, help je je lichaam overtollige energie (hitte) af te voeren.

  1. blotevoetenpadPlaats een laptop op een tafel en niet op je schoot.

Het is zo verleidelijk om met een laptop op je schoot te zitten, maar de warmte die dit apparaat uitstraalt, kan schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Vergelijk het met langdurig zonnebaden; als je lang in de zon ligt, beschadig je je huid omdat je lichaam niet kan omgaan met de overmatige hitte die het binnenkrijgt.

  1. Bescherm je energieveld door het dragen van een Shungiet.

Shungiet is een koolstofvariant, verwant aan antraciet en grafiet. De kleur is antracietgrijs tot diepzwart. Het mineraal heeft een bijzondere structuur: de moleculen bestaan uit 60 of 70 atomen koolstof en hebben de vorm van een voetbal of rugbybal. Het koolstofgehalte van het shungietgesteente varieert van 30 procent tot maar liefst 98 procent. Koolstof heeft een sterk absorberende werking en neemt alles op wat niet in ons lichaam en energieveld hoort (bron: www.semoea.nl). Vanwege het neutraliserende effect noemt men shungiet ook wel een aardende steen. Hieronder zie je een filmpje waarin de straling van een magnetron geminimaliseerd wordt door tussenkomst van een shungiet.

Deel je ervaring

De redactie van Yogisan is benieuwd: ben jij al bekend met elektrosmog en zo ja, op welke manier dan? Hoe bescherm jij jezelf tegen electromagnetische straling?