De schoonheid van Yoga in flow

Tara Visser

Pilates & Yogadocente

‘Eenheid ontstaat wanneer het denken en voelen elkaar vindt.’ Yoga Sutra

Yoga flow is een sprankelende en dynamische vorm van Yoga. Yoga flow bestaat uit reeksen van verschillende op elkaar afgestemde houdingen die door middel van vloeiende bewegingen met elkaar verbonden zijn. In samenwerking met de ademhaling en focus vormt deze manier van Yoga een zogenaamde ‘meditatie in beweging’.

Tijdens een Yoga flowles wordt het lichaam langzaam maar zeker opgewarmd en ga je bewegend op weg naar souplesse, kracht, uithoudingsvermogen en rust in het denken. Je gaat op zoek naar jouw innerlijke ‘flow’, jouw verhaal… Tijdens vloeiende bewegingen voelen wij ons krachtig en dicht bij onszelf.

De taal van beweging
Het enige wat ons werkelijk afleidt zijn ideeën en gedachten die wij over onszelf hebben, zoals de blik naar beneden en constateren dat er toch echt ‘iets’ van die buik af moet of de blik opzij en vinden dat jij er niets van bakt omdat je buurvrouw ogenschijnlijk met het grootste gemak haar meterslange rechter been gestrekt en lachend in haar nek krult terwijl jij met je gebogen knie en dikke buik niet verder komt dan navelhoogte. Als het dan heel even stil wordt in je hoofd, misschien maar een minuut of een nanoseconde, voel je hoe je lichaam het stuur heeft overgenomen en een heel eigen prachtig verhaal begint te ‘vertalen’ in vloeiende bewegingen. Je bent een verhalenverteller geworden, niet in woorden maar in beweging. Je denken is tijdelijk bevrijd uit de wurggreep van oordelen, gevangenis van zorgen en andere beklemmende zaken.

Je hebt vleugels gekregen.