Ayurveda introductie

Ayurveda is een levenskunst uit het oude India. Ayurveda betekent:

‘De kennis om een lang, gelukkig en gezond leven te leiden’ en geeft ons adviezen en richtlijnen om zoveel mogelijk in balans met onze eigen natuur te leven. Zowel op gebied van voeding, als leefstijl en aanpassingen aan de seizoenen.

Hoewel Ayurveda oorspronkelijk uit India komt en al duizenden jaren oud is, is ze goed toepasbaar in deze moderne, westerse wereld: Ayurveda gaat namelijk uit van de Universele wetten en de vijf elementen waaruit ieder van ons bestaat.

Volgens Ayurveda bestaan er verschillende mens-typen, die ieder vertegenwoordigd wordt door de elementen. Wanneer je de elementen leert begrijpen en ziet hoe deze zich in jou manifesteren, ga je jezelf steeds beter leren kennen en begrijpen welke factoren jou uit balans kunnen brengen en welke voeding en andere remedies juist wel voor jou persoonlijk geschikt zijn.

In deze blog zullen we de concepten van Ayurveda verhelderen en je wekelijks simpele tips geven voor een gebalanceerde levensstijl. Omdat Ayurveda er van uit gaat dat lichaam, geest en ziel een drie-eenheid vormen, komen niet alleen lichamelijke, maar ook psychologische en spirituele factoren uitgebreid aan bod.

We hopen dat het ook voor jou mag bijdragen aan een lang, gelukkig en gezond leven!

Lees meer: Yoga en bewustzijn