In navolging op Virabhadrasana I en II, is nu Virabhadrasana III de Asana van de week. In het Nederlands ook wel bekend als Krijger 3. Gina Biervliet voert de houding uit.

Bekijk meer yoga-oefeningen (asana’s)
.

Virabhadrasana III

Virabhadra is de naam van een meedogenloze krijger en was een incarnatie van Shiva, de God die staat voor schepping én vernietiging.

De yogahouding kun je ook tegenkomen onder de naam krijger III of warrior III (of krijger 3, enz.) en is een goede oefening voor het ontwikkelen van een sterke balans.

Voordelen yogahouding Krijger 3

  • Krijger 3 is een goede houding voor balans en focus: zodra je gedachten afdwalen, sta je meteen minder stabiel;
  • De houding draagt bij aan het ontwikkelen van de beenspieren en enkels;
  • Doordat je je buikspieren aan moet spannen, verstevig je ook je buik;
  • Ook armen, schouders en rugspieren worden gebruikt, en daardoor versterkt;
  • Het is niet de gemakkelijkste houding, waardoor het een mooie houding is voor je yoga- én mentale ontwikkeling.

Yogahouding - Krijger 3

Contra-indicatie en advies Virabhadrasana III

Wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk, kun je de Krijger 3 beter niet doen.

Voor iedereen geldt dat het belangrijk is je knieën in deze houding niet te overstrekken en je bekken goed recht te houden. Bovendien is het verstandig om vóór deze houding alvast een paar oefeningen te doen om je lichaam en geest op te warmen.

Krijger I en II

Bekijk ook Krijger I Bekijk ook Krijger II

Wat is de Asana van de week?

Yogisan.nl licht wekelijks onder begeleiding van Gina Biervliet en Denise de With een andere yogahouding (asana) uit. Oefen waar je maar wilt aan diverse yoga-houdingen!

Bekijk meer yoga-oefeningen (asana’s)
.

De instructievideo’s zijn gefilmd in ashram Sada Shiva Dham, in Loenen (Gelderland).

Corine Lepoutre is mindfulnesstrainer bij de Mindful Academy en freelance journalist, waaronder hoofdredacteur van Tijdschrift voor Yoga. Haar mediacarrière begon bij de landelijke radio en regionale tv en liep via de reisjournalistiek en videoproducties naar webjournalistiek. De focus ligt nu op mindfulness, yoga en spiritualiteit. Corine wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de positieve effecten van het beoefenen van aandachttraining en yoga. Bij Yogisan richt ze zich op mindfulness, interviews met yogi’s, reportages en videoproducties.